Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Ziņas

Koalīcijai var pievienoties individuāli deputāti © DIENA

Par valdības knapo vairākumu Saeimā, atšķirīgo attieksmi pret Apvienotā saraksta dažādiem spārniem un iespējām līdz rudenim tomēr paplašināt koalīciju Jaunās Vienotības (JV) Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Edmundu Jurēvicu intervē Agnese Margēviča.

SM izvērtējusi alternatīvas Rīgas savienošanai ar "Rail Baltica" dzelzceļa trasi

Satiksmes ministrija (SM) sadarbībā ar Baltijas valstu kopuzņēmumu AS "RB Rail" un par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgo SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) ir apkopojusi līdz šim vērtētos variantus pilnvērtīgam Rīgas savienojumam ar "Rail Baltica" dzelzceļa trasi gan no dienvidu, gan no ziemeļu puses, tostarp nodrošinot kravu plūsmu caur Rīgu, aģentūru LETA informēja SM pārstāvji.

SPKC aicina pārliecināties par bērnu vakcinācijas statusu pret poliomielītu

Lai gan vakcinācijas rezultātā Latvijā un lielākajā daļā pasaules valstu poliomielīts ir izskausts, vakcinācija pret šo bīstamo infekciju turpinās, jo pastāv vīrusa ievešanas risks no dažādām valstīm, tāpēc Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) aicina pārliecināties par bērnu vakcinācijas statusu pret to.

Seši padomi bērnu drošībai internetā vasaras brīvlaikā

Vasaras brīvdienās bērni mēdz pavadīt internetā ilgākas stundas nekā skolas laikā. Tādēļ vecāku pienākums ir parūpēties, lai bērni pavadītu savos datoros un viedierīcēs pēc iespējas mazāk laika, un lieku reizi atgādināt, ka internets nedrīkst aizstāt saziņu un attiecības klātienē. Gādājot par bērnu drošību internetā, ir vērts izrunāt ar viņiem virkni būtisku kiberhigiēnas jautājumu.

KNAB par kukuļa piedāvāšanu rosina apsūdzēt bijušo Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta pienākumu izpildītāju

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nodevis prokuratūrai kriminālprocesu, kurā ieguva pierādījumus tam, ka bijušais Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods, iespējams, pēc uzņēmēja iniciatīvas piedāvāja kukuli lielā apmērā Satiksmes ministrijas (SM) amatpersonai apmaiņā pret labvēlīga lēmuma pieņemšanu kukuļa piedāvātāja interesēs, noskaidroja aģentūra LETA.

Nedēļas nogalē tveice mazināsies

Piektdienas vakarā un sestdien Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, tādēļ brīvdienās gaidāma nedaudz zemāka gaisa temperatūra, prognozē sinoptiķi.

Pētniece: ES augstāko amatu sadalījums ir Latvijai labvēlīgs

Eiropas Savienības (ES) augstāko amatu sadalījums, par kuru vienojušās bloka dalībvalstis, ir optimāls un zināmā mērā labvēlīgs ne tikai Latvijai, bet visam reģionam, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Sociālo zinātņu fakultātes pētniece un lektore Vineta Kleinberga.