Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

2008.gada kuriozi dzīvnieku pasaulē

Pasaules uzmanību šogad izpelnījās ne tikai ekonomikas krīze, karš Gruzijā un Baraka Obamas uzvara ASV prezidenta vēlēšanās, bet arī daži dzīvnieki, kas ar savu rīcību pamanījās izbrīnīt cilvēkus. Tiesa gan, daži kuriozi ir cilvēku dīvaino lēmumu dēļ. Piedāvājam dažus no tiem.

Austrijas veterinārārstiem nācās glābt trīs gadus veco labradoru Dingo, kurš tika nogādāts klīnikā manāmā reibuma stāvoklī. Suns nevarēja nostāvēt kājās un smirdēja pēc alus. Izrādījās, ka Dingo nevis piedzēries alu, bet gan apēdis puskilogramu rauga mīklas, kas viņa organismā izraisīja reibumam līdzīgu stāvokli.

Taivānas ugunsdzēsēji gribēja pabarot indīgu odzi, ko bija atraduši kādā mājā, tādēļ čūskas būrī iemeta peli. Viņiem par pārsteigumu, mazā pele izrādīja niknu pretestību un centās nokausēt 30 cm garo čūsku. Pēc pusstundu ilgās cīņas čūska bija beigta, bet pele izkļuva sveikā gandrīz bez nevienas skrambiņas.

111 gadu vecumā Jaunzēlandes tuatara (ķirzakveidīgs radījums) Henrijs jau bija zaudējis interesi par seksu, bet šogad viņš pēc ilga pārtraukuma atkal nolēma pievērsties dzimtas turpināšanai. Viņam izdevās apaugļot draudzeni Mildredu, kuri ir kādus 40 gadus jaunāka par Henriju. Iespējams, Henriju ietekmēja pusmūža krīze (tuatara var nodzīvot pat 200 gadu).

Austrālijā ķirurgiem nācās glābt kādu pitonu, kurš bija apēdis četras golfa bumbiņas, jo bija sajaucis tās ar vistu olām.

Japānā kāds noklīdis papagailis atgriezās pie sava saimnieka, jo policistiem nosauca savu vārdu un adresi. "Esmu priecīgs, ka viņam to iemācīju," atzina saimnieks.

Austrālijas piekrastē kāds apmaldījies vaļu mazulis sajauca jahtu ar savu māmiņu un mēģināja zīst jahtu. Diemžēl dzīvnieku draugiem neizdevās glābt mazuli, kuru nācās iemidzināt.

Ķīnā no narkotiku atkarības izdevās atradināt četrus gadus vecu ziloni, kurš bija pieradis pie heroīna. Ar šo vielu ziloni iebaroja dzīvnieku kontrabandisti, kas izmantoja ar heroīnu apstrādātus banānus, lai pievilinātu ziloņus.

Bosnijas policija apcietināja balodi, ko noziedznieki izmantoja, lai nogādātu narkotikas augstākās drošības pakāpes cietumā. Sargi ievēroja, ka pēc baloža ierašanās cietumnieki kļuva manāmi apreibuši.

Ēģiptes tiesa sodīja ēzeli, kurš tika pieķerts zādzībā, jo piesavinājās kukurūzu no lauksaimniecības institūta lauka. Ēzelim tika piespriests 24 stundu cietumsods.

Šveices tiesa pēc piecu gadu ilgas tiesāšanās nolēma, ka kādam saimniekam savas vistas pa nakti jātur būrī, kas nelaiž cauri skaņu. Šāds lēmums pieņemts kaimiņu interesēs, jo vistu kladzināšanas dēļ viņi nevarēja izgulēties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko