Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

70.gadu dzīvesstils planētu pasargāja labāk

Klimata izmaiņas uz planētas būtu mazākas, ja mēs ievērotu līdzīgus fiziskās aktivitātes un ēšanas paradumus, kādi bija 70.gados, raksta BBC News. Mūsdienās cilvēki lieto par 19% vairāk pārtikas nekā pirms 40 gadiem, liecina Apvienotajā Karalistē veikts pētījums. Piemēram, tagad Anglijā korpulenti ir 40% iedzīvotāju. 70.gados tādi bija tikai 3,5%. "Pateicoties" mūsu ēdelīgumam, atmosfērā ik gadu nonāk papildu 60 megatonnu siltumnīcas efektu izraisošo gāžu, jo jāsaražo vairāk pārtikas, lai paēdinātu "smagākus" iedzīvotājus, un jāpatērē vairāk degvielas, lai viņus transportētu.

Zinātniekus uztrauc, ka cilvēki ar katru jaunu desmitgadi kļūst smagāki. Piemēram, Anglijas vīriešu svars no 1994. līdz 2004.gadam pieauga par apmēram trim kilogramiem. Tas attiecas ne tikai uz korpulentajiem, bet uz visiem cilvēkiem kopumā. "Ikviens kļūst mazliet resnāks," norāda zinātnieki. "Palikt formā ir ne tikai veselīgi, bet arī videi draudzīgi," viņi uzskata.

Ja tiktu sasniegts līdzīgs svara līmenis kā septiņdesmitajos gados, tas zemeslodei būtu nopietns atbalsts. To iespējams panākt, lietojot uzturā vairāk dārzeņu, mazāk gaļas un vairāk nodarbojoties ar sportu — vismaz tādā apjomā, kā to darīja septiņdesmitajos gados.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko