Likumdošanā nepieciešams izstrādāt prasības, kas definētu kvasu kā atsevišķu bezalkoholisku dzērienu grupu un regulētu nosaukuma "kvass" lietošanu dzērienu marķējumā. Tādējādi netiktu maldināti patērētāji un būtu nodrošināta godīga konkurence produktu ražotāju un izplatītāju starpā.
Ražotāji uzskata, ka piedāvātais projekts ir nozīmīgs, jo pircējiem pēc iespējas jāatvieglo produktu izvēles izdarīšana un klasifikācija, līdzīgi kā jau šobrīd ir ieviesti definējumi "krējums" un "krējuma izstrādājums", "sviests" un "tauku maisījums". Ja pircējs ir saņēmis precīzu informāciju par produktu, tad pilnvērtīgi var pieņemt lēmumu par atbilstošas cenu kategorijas un klasifikācijas produkta izvēli.
Šobrīd Latvijā nav specifisku normatīvo aktu prasību attiecībā uz tādiem bezalkoholiskajiem dzērieniem kā kvass un iesala dzēriens, un šādu normatīvo aktu trūkums rada virkni problēmu uzņēmējiem un patērētājiem. Latvijā tiek realizēti daudz un dažādi produkti, kuri tiek apzīmēti ar tirdzniecības nosaukumu "kvass". Daudzu patērētāju izpratnē kvass ir dabīgs, raudzēts dzēriens, kas iegūts no dažādiem graudaugiem. Tādējādi rodas situācija, ka patērētājs ir pārliecināts, ka dzer dabīgu, raudzētu produktu, bet faktiski dzēriens ir aromatizētāju, krāsvielu, saldinātāju un ūdens maisījums, kam garšas nianšu iegūšanai pievienots nedaudz iesala ekstrakta. Ievērojami atšķiras arī ražošanas izmaksas īstā kvasa un dzēriena ar kvasa garšu ražošanai, tas padara šos divus dažādos produktus nekonkurētspējīgus arī cenas ziņā.
Ražotāji uzsver, ka šobrīd produktu klāsts ir plašs un pircējam izvēle jāizdara pētot detalizētu informāciju uz produkta, kas arī ne vienmēr sniedz pilnīgu ainu, tāpēc tirgus sakārtošanai nepieciešams izstrādāt Ministru kabineta noteikumus, kas definētu un klasificētu kvasu un iesala dzērienu produktu grupu, papildus reglamentētu šo produktu marķējumu, kā arī regulētu šo produktu nosaukumu lietošanu citu bezalkoholisko dzērienu marķējumā.