Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ar ko šalotes sīpols atšķiras no parastā sīpola?

"Kāpēc gandrīz visās salātu un arī citās receptēs iesaka lietot sarkanos sīpolus, nevis parastos, kādi aug visās Latvijas dobēs? Kas sarkanajam sīpolam ir citāds nekā parastajam? Vai sarkanie sīpoli ir tie paši šalotes sīpoli vai vēl citi?" jautā rīdziniece Malda.

Sarkanos sīpolus lieto tāpat kā parastos dārza sīpolus. Maigākas garšas dēļ sarkanie īpaši piemēroti salātiem, turklāt tie salātiem piedod skaistāku krāsu. Šalotes pasaulē pazīst kā gardēžu sīpolus. Šalotes lociņi ir maigāki un saldāki nekā parastie loki. Šalotes ir divgadīgi augi, kuri pirmajā gadā veido 4—5 sīpolu čemuru, bet pārstādīti tie jau nākamajā gadā laiž pasaulē 25 —30 sīpolu čemurā. Šalotes aug vairākas saknes kopā, gandrīz līdzīgi ķiplokiem, tādēļ izskatās kā lielas sarkanbrūnas daiviņas. Veikalos tās jau redzam sadalītas — atsevišķas saknes/daiviņas.

Šalotes sīpolus daudz izmanto franču virtuvē. Tie piešķir ēdienam izteikti spēcīgāku garšu nekā parastie sīpoli. Šalotēm ir maiga, nedaudz ķiplokaina garša. Šalotes lieto tāpat kā parastos sīpolus — mērcēs, gaļas un mājputnu ēdienos, kā arī marinādēs.

Ja kādam cilvēkam parastie sīpoli šķiet pārāk asi, šalotes ir ļoti laba alternatīva.

Jautājumus Birutai sūtiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga LV-1004

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko