Taču ieskatoties redzi, ka Arabela ir pavisam citāda nekā tai šķietami līdzīgās vietas. Jūras stils Iļģuciemā, 5.tramvaja galapunktā, ir nudien neparasti. Zāli krēslainā restorāna dziļumā rotā liela glezna ar okeānu un milzīgs akvārijs. Arī centrālās zāles sienu apdzīvo tikai glezniņas ar jūras motīviem un kuģniecības atribūti.
Arabelas interjers ar savu retro odziņu ir izturējis laika pārbaudi, taču ēdiena ziņā tas ir mūsdienīgi kvalitatīvs. Cenas ir visai augstas, bet virtuve Arabelu ievieto starp labiem Rīgas kulinārijas paraugiem. Tajā ir klasiski, gardi pagatavoti ēdieni: tīģergarneles un citas jūras veltes dažādās variācijās, karstie salāti ar jaunlopu gaļu, steiki, piemēram, Chateaubriand sarkanvīna mērcē vai steiks ar ciedru riekstu mērci, pastas, pīles krūtiņa dzērveņu mērcē, liellopu antrekots ar ķiploku sviestu, pankūkas ar sarkanajiem ikriem u.c. Izskatās, ka pavāram sevišķi tuvi ir ēdieni ķiploku sviestā. Veģetārie ēdieni, kurus parasti nākas meklēt ēdienkartes beigās starp bērnu maltītēm un desertiem, ir gandrīz pašā ēdienkartes sākumā uzreiz pēc zupām.
Uzkodās izvēlējos jūras mandeles - lieliskas, otrajā - dārzeņu podiņu ar fetas sieru. Tas man izrādījās par taukainu. Kokteiļus nenobaudīju, bet tie, šķiet, ir Arabelas specialitāte - gan alkoholiskie, gan bezalkoholiskie, tāpat kā konjaki, galvenokārt XO klasē un augstāk, teiksim, Hennesy Paradise Extra par 30 latiem (50 g).
Arabela atšķiras no citiem restorāniem arī būtiskos sīkumos, piemēram, ar ļoti garšīgu maizi. Un kur citur vēl liek svaigu zemeni biezā, karstā šokolādē?! Nemaz nerunājot par tramvaju, kas sagaida teju pie durvīm, lai nogādātu mājup.
***
Restorāns Arabela
Adrese un darba laiks: Lilijas iela 18 plkst.11-23
virtuve ****
interjers ****
atmosfēra ****
apkalpošana ****
***
TV Izklaide ēda
Jūras mandeles Ls 4,80
Dārzeņi podiņā ar fetas sieru Ls 4,50
Karstā šokolāde Ls 2,50