Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Azartiskā slidošana Lido

"Atkal krītamā diena?" kāds saka nejauši satiktam draugam rindā aiz manis Lido slidotavā Krasta ielā. Darbdienas vakara sākumā cilvēku nav daudz, pārsvarā jauniešu kompānijas. Slidas un ledu iznomāju uz stundu, tas ir minimums.

Kņada garderobē

You can leave your hat on sižeta cienīga ir kādas meitenes izģērbšanās deja garderobē gan pie pavisam citas mūzikas. Apdejots tiek arī miskastes konteiners. Jautrība un draiskošanās bariņā sit augstu vilni. Daži, iekārtojušies tuvāk stiklam, relaksēti malko karsto dzērienu un vēro ārā notiekošo - gaida savējos. Vai arī pie galdiņiem atjauno spēkus, graužot piparkūkas. Cits uzvelk slidas, pamet zābakus un cimdus turpat un pēc brīža jau ir prom. Vēl kāds sārts ar slidām steigā iznesas no tualetes, skriešus pa durvīm ārā un lēcienā uz ledus… Jautrība un azartiska kņada telpā. "Man tikai somu," laiku pa laikam kāds saka garderobistei, kaut ko izvelk un pēc brīža ir klāt, lai atkal to noliktu vietā. Arī man slidzābaki kājās, nododu apavus, visu lieko garderobē un dodos slidot.

Ar Pingvīnu

Izvērtējiet savas spējas, - bija rakstīts slidošanas noteikumos. Tas ataust atmiņā, kad kāds veikli ar lēcienu ir uz ledus. Nē, jāiemanto ledus uzticība. Pirmie soļi nedroši, nav kur pieturēties, jo slidotavai nav malu. Slidotāju gana daudz, modrību zaudēt nedrīkst, jāvairās no sadursmes. Klumburošana un ledus izpēte notiek ilgāk nekā parasti, jo slidotava liela - 5102 kvadrātmetri. Ledus nav īpaši gluds, bet, kad aprod, var sākties īstā slidošana. Ledus dejas un piruetes padodas veiklākajiem. Azartiskākie mūzikas ritmos iestudē deju, bet pat viņiem neiztikt bez kritieniem. Ar spiedzienu, mazliet sāpīga vai klusa krišana notiek ik brīdi. Vietām uz ledus sārtas asins piles. Paši mazākie pret kritieniem ir nodrošinājušies un izmanto Pingvīna (palīgs slidošanā) palīdzību. Vecāki Pingvīnam neuzticas un, drošs paliek drošs, uzticīgi slido vai pat soļo bez slidām līdzi un laiku pa laikam slidotāju uzfrišina vai palīdz sabīdīt kājas kopā.

Adrenalīna medniekiem

Kalniņus iecienījuši ātruma un adrenalīna mednieki, bet pieaugušie, saķērušies rokās, izlaiž pa aplim un smejas par savu neveiklību. Ātrums un dzirkstoša jautrība kompānijās, bet vientuļnieki uzsmēķē cigareti vai, lēni malkojot tēju, aizdomājušies apslido lēnākos. Savukārt romantiski noskaņotie aizrāvušies ar koķetēšanu. "Kā jums nav kauna!?" nokliedz kāds no mazajiem. Brīžiem uz ledus valda haoss - krustām šķērsām slīd stāvi, bet tad viss pieklust, jo vienā slidotavas daļā atjauno ledu, un pulciņš uzticīgi gaida startu slidošanai tur. Nenovīdīgs azarts, kaut vienas kājas uzlikšana atjaunotajam ledum - es biju pirmais - sagādā prieku! Pulciņš aizrautīgi gaida, bet tikmēr daži brīvi bauda gaisīgo viegluma sajūtu, jo nu vietas vairāk. Noskrējušies elpu atgūst slidotavas malās ierīkotajās atpūtas vietās. Bet tur laiku pa laikam kāds meditatīvi vēro dekorācijas, zvaigznes debesīs vai slidotājus. Smēķē vai arī uzvelk ātro dūmu - un uz ledus.

Slidotājgribētāji nāk un iet. Pēc sešiem garderobē veidojas neliela rinda, steidzīgi atnāk un nesteidzīgi dodas prom. Slidu nodošanas punktā neviena nav. Gaidu. "Slidas var atstāt te?" jautāju. "Jā, droši! Paldies!

***

Slidotava Krasta iela 76

Paredzēts, ka slidotava darbosies līdz pat aprīlim, tad būs pielāgota vasaras sezonai - skrituļošanai.

Darba laiks: darbdienās 11.00-22.00, brīvdienās 10.00-23.00.

Darba dienās no pulksten 11 līdz 17 1h/visu dienu bērniem - Ls 0,50/ Ls 0,90, pieaugušajiem - Ls 1/Ls 1,80; no pulksten 17 līdz 22 bērniem Ls 1/Ls 1,80 un pieaugušajiem Ls 1,80/2,70. Sestdienās un svētdienās, svētku dienās no pulksten 10 līdz 23 bērniem Ls 1,50/ Ls 3, pieaugušajiem Ls 2/Ls 5.

Slidu noma Ls 1. Pingvīna noma - Ls 2/h

Par katru pārtērēto 1/2 stundu jāmaksā kā par 1/2 stundu attiecīgajā laika periodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko