Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Bufete

Krīze esot laba, tā spiež atgriezties pie pamatvērtībām, cilvēki reizēm prāto. Gribētos tā cerēt. Piemēram, Krišjāņa Valdemāra ielā tieši iepretim Emiļa Melngaiļa ielai ir atvērta Bufete - šarmanta, lēta vieta, kur paēst. Nebijis krīzes, arī tās tur nebūtu - tas skaidrs.

Kad pusdienlaikā iegriezāmies ieturēties, saimnieks, kurš tērzēja ar pāris čomiem, kas dzēra alu, nekavējoties mūs uzrunāja un pirmajās pāris minūtēs divreiz pamanījās piedāvāt alu. Pieklājīgi atteicāmies, bet piekritām morsam, jo vēl bija jāstrādā, taču pie sevis atteikumu nožēloju, jo trulajā darbadienas noskaņojumā nespēju atbildēt uz viņa atraisīto omu. Saimnieks ir Jānis Zariņš - puisis, kurš reiz smīdināja joku šovā Savādi gan, bet pēdējos pāris gados redzēts šiverējamies aiz sava Kapteiņa Enriko pulksteņa bāra letes.

Bufete ir kaut kas pa vidu starp alus dzertuvi un ēdnīcu, izskatā padomiska, bet principā vairāk angliska iecere. Apkalpošana ir pie galdiņiem. Nelielā telpa ir draudzīgi pieblīvēta ar veciem galdiņiem un krēsliem. Noformējums un estētika kā 70.gadu bufetē - vienkārša un neveikla, dzeltenas tapetes, pie sienas televizors, kas translē sportu.

Lieliskās bulciņas ar ķimenēm pirms galvenā ēdiena bija kā no bērnības un maksāja vien nieka divdesmit santīmus. Vēl izvēlējos krabju nūjiņu salātus (Ls 0,85) un kartupeļu pankūkas (Ls 1,10). Ēdienkartē bija arī zupa, kartupeļi ar lasi, šķiet, par Ls 2,10, un gulašs. Par maizi nav jāmaksā. Ēdienkarte mainās katru dienu, tādēļ, iespējams, dienas piedāvājumā redzēsit citus ēdienus. Pirms vairākiem gadiem kādā intervijā Zariņa kungs, nupat atvēris Kapteiņa Enriko pulksteni, sacīja, ka kroga nolūks ir rosināt jautrību. Arī šoreiz viņš ir sapratis, ko cilvēkiem vajag - lēti ieturēties.7

***

Krogs Bufete

Krišjāņa Valdemāra iela 34

interjers 888

ēdieni 888

atmosfēra 88888

apkalpošana 8888

***

TVIzklaide ēda:

Ķimeņmaizīte - Ls 0,20

Krabju nūjiņu salāti - Ls 0,85

Kartupeļu pankūkas - Ls 1,10

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko