Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Bufete Silts

Pēdējā laikā Rīgā, iespējams, nostalģijas ietekmē, ir uzziedējušas vairākas "bufetes". Tikpat kā neviena no tām gan nav bufete. Padomju laika bufetē varēja pasūtīt dzērienu, remdenu cīsiņu un citas uzkodas, mūsdienīgākā bufetē pircējs pie letes vienkārši pats sev uzkrauj vai izvēlas ēdienus. Arī jaunatvērtais Silts Dzirnavu un Jeruzalemes ielas stūrī ir nosaukts par bufeti. Šarmam, domājams, jo iestādījums ir kafejnīca/restorāns. Gan ar savu plašo āra laukumu, gan ēdienkarti, gan cenām, gan neformālo atmosfēru tā drusku atgādina kaimiņos esošo Lidojošo vardi. Pretim restorānam paveras viens no neprātīgāk izmantotajiem centra laukumiem — līdz nepazīšanai apcirptu liepu iejozta stāvvieta, kas varēja būt apzaļumots skvēriņš, rotaļlaukums, nu, kaut kas cilvēcīgi siltāks, bet ne stāvvieta. Stāvvietas novietojums, protams, ir ērts. Arī kafejnīca sēž labi — nost no ielas, pagalmā. Pretim paveras diezgan veiksmīgā pelēkā jaunceltne Jeruzalemes ielas stūrī.

Silta ēdienkarte ir bagāta ar pārdesmit ēdieniem gandrīz katrā kategorijā, kontinentāli tradicionāla, bez eksotikas. Starp interesantākajām uzkodām (vidēji Ls 2—4) var minēt grilētu laša sendviču ar svaigiem gurķiem, grilētu kamambēra sieru, kalmāru gredzenus un kartupeļu laiviņas ar pikanto Dor Blu mērci. Piedāvājumā arī dažādi salāti (ap Ls 3—5): vairāku veidu cēzari, "tuņča" (!) salāti u.c. Zupu pasaulē valda krēmzupas (apmēram Ls 2). Ir vairākas pastas (vidēji Ls 4), bet bagātākā šķiet pamatēdienu kategorija: filejas un steiki (ap Ls 4—6), veģetārie ēdieni, zivis u.c. Saldie maksā ap diviem latiem, ir arī tradicionālā siera kūka un medus parfē.

Silts ir nesteidzīgs un draudzīgs iestādījums, īpaši āra telpa, kurā var ieslīgt krēslā, izstiept kājas un ilgi dirnēt pie galdiņa, teiksim, lasot grāmatu. Rīgā ir maz šādu vietu. Arī apkalpošana ir uzteicami ātra. Tāpēc būtu lieliski, ja Siltā nedaudz vairāk uzmanības pievērstu ēdiena niansēm, īpaši ņemot vērā, ka atšķirībā no citiem populāriem krogiem šajā nav akcentēta tikai dzeršana, bet relaksējoša laika pavadīšana. Tomātu krēmzupa ar grauzdiņu bija garšīga, bet veģetārajā burritos varēja būt svaigi, nevis konservēti šampinjoni. Klāt servēto salsu vieglāk un lētāk ir ņemt no "burkas", taču, ja tā būs pagatavota no avokado, klienti būs gandarīti.

Kā pozitīvu var minēt faktu, ka interjerā nav īstenots Rīgai raksturīgais "visu jaunu" piegājiens. Vecais ir modificēts "hipijiskākos", nebēdnīgākos un organiskākos toņos, šis tas ir arī jauns, piemēram, apaļais bārs ar biezu koka virsmu un ziediem apgleznotu pamatni. Klausoties grūvīgu mūziku, kafejnīcā var apskatīt arī mīlīgu, kičīgu fotogrāfiju izstādi par ķermeņa valodu. Spriežot pēc bildēs un kafejnīcā sēdošajiem cilvēkiem, Silts ir populārs sociāli pamanāmo jauno rīdzinieku vidū.

***

Bufete Silts

Adrese un darba laiks: Dzirnavu iela 39, pirmdiena—ceturtdiena 9—24, piektdiena 9—03, sestdiena 10—03, svētdiena 10—24

interjers 888

ēdieni 888

atmosfēra 8888

apkalpošana 88888

***

TV Izklaide ēda

Tomātu biezzupa ar grauzdiņiem — Ls 1,95

Veģetārie burritos — Ls 3,55

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko