Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Buša suņi atbrīvos vietu Obamas mīlulim

Gandrīz katram ASV prezidentam ir bijis kāds mājdzīvnieks, jo Baltā nama saimnieki ir ņēmuši vērā prezidenta Harija Trumena padomu: "Ja gribi iegūt draugu Vašingtonā, labāk iegādājies suni." Bilam Klintonam bija labradors Badijs un kaķis Zeķīte, kas ne pārāk labi satika viens ar otru. Džordžam Bušam vecākajam bija springerspaniela kucīte Millija, kura viņa valdīšanas laikā laida pasaulē sešus kucēnus.

Viens no viņiem bija Spots, kurš vēlāk kopā ar Dž.V.Bušu atgriezās Baltajā namā. Dž.V.Buša sieva Barbara savulaik Millijas vārdā sarakstīja grāmatu, kas kļuva par lielāku bestselleru nekā Dž.V.Buša memuāri.

Baltā nama vēsturē bijuši arī neparastāki mājdzīvnieki: Džonam Kenedijam piederēja ponijs, trusis un kāmīši, savukārt Herberts Hūvers lepojās ar savu aligatoru. Pirmā pasaules kara laikā prezidents Vudro Vilsons izmantojis Baltā nama mauriņu kā aitu ganības. Šo sarakstu varēja papildināt republikāņu senators Džons Makeins, kurš prezidenta vēlēšanās zaudēja B.Obamam. Dž.Makeinam esot 22 mājdzīvnieki: divi suņi, kaķis, 13 zivtiņas, trīs papagaiļi, divi bruņurupuči un baltais sesks.

Demokrātu politiķa Baraka Obamas uzvara ASV prezidenta vēlēšanās nozīmē, ka varas maiņa gaidāma arī Baltā nama mājdzīvnieku pasaulē. Kopā ar prezidentu Džordžu V.Bušu jaunas mājas nāksies meklēt arī Dž.V.Buša skotu terjeriem Bārnijam un Mis Bīzlijai, kā arī kaķenei Indijai.

B.Obamam līdz šim nebija neviena mājdzīvnieka, jo pēdējos pāris gadus viņš pavadījis nepārtrauktā priekšvēlēšanu kampaņā, ceļojot no vienas ASV pilsētas uz otru. Taču tagad B.Obama apsolījis, ka kopā ar viņu uz Balto namu pārcelsies ne tikai sieva Mišela un abas meitas, desmit gadu vecā Malija un septiņus gadus vecā Saša, bet arī jauns suns. "Saša un Malija, es jūs abas ļoti mīlu, un jūs esat nopelnījušas jaunu kucēnu, kurš kopā ar mums dosies uz Balto namu," savā uzvaras runā pavēstīja B.Obama. Par suņa dzimumu un vārdu pagaidām nekas nav zināms. Malija teikusi, ka viņa gribētu zeltaino pūdeļretrīveru (goldendoodle), kas ir zeltainā retrīvera un pūdeļa krustojums.

B.Obamas sieva Mišela pieļāvusi iespēju, ka jauno suni varētu paņemt no pamesto dzīvnieku patversmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko