Visas sastāvdaļas ir sabalansētas precīzi līdz miligramam, droši vien - ar mērķi uzšaut gardēžus septītajās debesīs. Otrajā ēdienā varat izvēlēties kādu no restorāna "naglām" - piemēram, ravioli buljonā ar svaigi rīvētām melnajām trifelēm vai viegli sautētus kalmārus ar ķirštomātiem. Pēdējo reizi Mākslinieku bērnudārzā iegriezos oktobrī, kad Beļģijā bija atklāta medību sezona. Esmu gaļas ēdienu piekritējs, un otrajā ēdienā itāļu pastas vietā izvēlējos fazānu. Putns bija teicami sagatavots, mīksts un vienlaikus sulīgs. Ēdot pēkšņi sajutu mutē metāla gabaliņus, sākumā nodomāju, ka pašam būs izkritusi kāda plomba. Beigās izrādījās, ka košļāju skrotis, kas bija palikušas medījuma miesās. Viesmīlis tikai plati pasmaidīja, sakot, ka skrotis esot vislabākais pierādījums tam, ka fazāns ir autentisks un patiesi nomedīts Beļģijas laukos, nevis nobarots vistu cehā. Sākotnēji man šis gadījums likās anekdotisks, taču tajā slēpjas veca patiesība - garšīgus ēdienus var pagatavot tikai no labām izejvielām.
Vakariņas ar trim ēdieniem kopā ar labu vīnu Mākslinieku bērnudārzā maksā apmēram 30 līdz 40 eiro atkarībā no jūsu izvēlētās vīna pudeles. Šajā cenā ietilpst teicams, bet vienlaikus neuzmācīgs serviss un lieliska mūzika, kuras izvēle, līdzīgi kā restorāna vīna pagrabs, ir nevainojama. Restorāns ir maziņš, tāpēc drošāk būs galdiņu rezervēt tajā pašā dienā. Latviešus restorānā pazīst, jo Briselē dzīvojošie šo vietu viens otram ir rādījuši un ieteikuši. Mākslinieku bērnudārzs ir iecienīts arī beļģu mākslinieku, TV zvaigžņu un kultūras darbinieku aprindās, kas mēdz tur ieskriet. Kāds gleznotājs man stāstīja, ka mīl vakariņot divatā ar savu klēpju sunīti, kuram arī tiekot ierādīts krēsliņš. Pēdējo reizi, kad lūkojos globālajā tīmeklī, meklējot restorāna tālruņa numuru, redzēju kāda apmeklētāja atsauksmi, ka viņam pie blakus galdiņa mielojies Beļģijas karalis Alberts II ar karalieni Paulu. Tā mājīgi, un bez svītas!