Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Dvīņu hokejs un dobītes pagalmā

Ja Nauris un Nils Sējēji būtu rātni sešus gadus veci puišeļi, kuri to tik vien dara kā sēž savā istabā uz paklāja un būvē lego mājās vai zīmē, tēta Normunda un mammas Laines mājās jau sen, iespējams, izskatītos citādi. Piemēram, gaišdzeltenā ādas stūra dīvāna vietā viesistabā būtu pavisam jaunas mēbeles, bet halles gaišās sienas, kur vīd mazu pirksteļu atstātie pleķīši, pārkrāsotas.

"Remontu taisīsim tikai tad, kad šie būs paaugušies," ar galvas mājienu norādot uz abām jaunākajām atvasēm Nauri un Nilu, nosmaida Sējējs seniors. Darbdienas pēcpusdienā pa plašo, priežu meža ieskauto privātmāju Jūrmalā dvīņi priecīgi skraida, lēkā, spēlējas. Mājās nav piecpadsmit gadus vecās meitas Sabīnes. "Tenisa treniņā," īsi paskaidro Normunds. Sējēji apgalvo, ka viņiem svarīgākais mājās ir - ērtības un vienkāršība. Tā, lai nav pilnā kaklā jābrēc uz bērniem "nedrīkst!" Kad Nauris un Nils būs "pieklājīgā" vecumā, tad arī varēs domāt par mājokļa stila maiņu. Laine jau paklusām prāto, ko un kā varētu pārveidot.

Māsa pārceļo uz mazāku istabu


Pirms daudziem gadiem, domājot par mājokli, Sējējiem bija skaidrs, ka vēlas dzīvot tikai Jūrmalā. Ne tādēļ, ka tas ir prestižs rajons. Jūrmala ir Normunda un arī Laines dzimtā vieta. Māju priežu mežā, divdesmit minūšu gājiena attālumā no jūras, viņi izvēlējās, jo patika gan vieta, gan nama gaišais veidols. "Toreiz vēl nezinājām, ka mums būs dvīņi, tādēļ katram netika ieplānota sava istaba," atceras Normunds. Sagaidījuši Nauri un Nilu, Sējēji palūdza meitai pārcelties uz mazāku istabu. Dvīņu apartamenti tika iekārtoti lielākajā. "Sākumā laikam mazliet uzmeta lūpu," smaidot stāsta Normunds. Tomēr visas trīs Sējēju atvases saprotas ļoti labi. Normundam un Lainei grūti iedomāties dzīvi bez trim dzīvespriecīgajām, sportiskajām "astītēm". Sabīnei ir labi panākumi tenisā, bet Nauris un Nils ar speciāli šūtiem Rīga 2000 hokeja krekliem mugurā tēti pavada vai uz katru spēli. Mājas pagalmā pie sētas atstutētas vairākas labi nospēlētas kļuškas. Protams, dvīņu darbs!

Hokeja kluba Rīga 2000 galvenā trenera Normunda Sējēja mājās Jūrmalā bērni var mierīgi vārtīties zālienā un "apzīmogot" gaišās sienas

Sējēju mājas otrais stāvs domāts tikai mājiniekiem - šeit izvietota guļamistaba un bērnistabas. Mājas pirmajā stāvā plaša viesistaba, halle un virtuvīte ar izeju uz pagalmu. Tikko uzdīgusi zālīte, un verandā siltāku laiku gaida grils. Dvīņiem šeit ir visas iespējas skraidīt pēc sirds patikas. Normunds atceras, kā reiz atveduši melnzemi un abi puikas ar sajūsmu ierakušies tajā līdz pat elkoņiem. Jā, viss ātri tika nosmērēts. Taču bērniem bija tāds prieks! Sējēji domā, nav nekā muļķīgāka par snobiski dārgu interjeru, kurā bērni jūtas kā muzejā, nevis mājās. Labāk ar maziem čē-pē, toties visi laimīgi! "Aizkaru maliņa…" Normunds ar acs kaktiņu palūr uz viesistabas loga pusi. Nezinātājs nemaz nepamanītu, bet viņš tikko ieraudzījis noļukušu aizkara maliņu. To, šķiet, paslēpju laikā aizķērusi kāda maza roķele.

Dvīņiem sava "bāra lete" virtuvē


Sākotnēji māju iekārtoja Laine viena pati. Pirms vairākiem gadiem, kad ģimene pārcēlās uz dzīvi Jūrmalas mājās, Normundam vēl bija līgums ar Čehijas hokeja klubu. Izgudrot vēlamo stilu un krāsu gammu Lainei vienai nenācās nemaz tik viegli. Viņa atzīst, gribējies, lai nekas nav pārspīlēts un tomēr kvalitatīvs, glīts. Apzinoties, ka gaišas vienkrāsainas sienas ir nepraktiskas, ja mājās divi mazi puišeļi, viņa tomēr palika pie šī varianta. "Ai," Normunds atmet ar roku, noskatīdamies uz sīkām švīkām. "Kad paaugsies, pārkrāsosim." Par gaišdzelteno ādas dīvānu viesistabā abi lielie smejas - kas tik uz tā nav bijis uzgāzts! Labi, ka āda, nevis audums, un viegli notīrīt! Mājas ieejas daļā mazo un lielo botu un apģērbu kolekciju labi apslēpj liels sienas skapis. Uz otro stāvu ved koka vītņu kāpnes.

Vismājīgākā vieta mājās ir virtuve. Koka zaķīši logā vēl liecina par nesenajiem svētkiem. Nils un Nauris izdekorējuši arī galdu. Pie pazemās "bāra letes" (laikam jau tieši bērniem tā arī domāta!) katrs apsēžas uz sava krēsla un iemalko sulu. Dabū aizrādījumu, kad pa kluso grib pielavīties tēta kafijas tasei. "Vispār jau viņi mums ir ļoti jauki un labi puikas," lepni saka Laine. Sējēji lepojas arī ar savu vecāko, Sabīni, kura ģimenē jau tiek uztverta kā pieaudzis cilvēks. Viņas bilžu albumā draugos.lv var vērot arī galeriju ar Nauri un Nilu hokeja formā. Vai Sējējam aug jaunā profiņu paaudze? "Re, kur abi ir!" viņš rāda savas komandas foto, uzņemtu īsi pēc uzvaras šāgada Latvijas hokeja čempionātā. Priekšplānā smaidoši gozējas arī Nauris un Nils. Viņi bija pirmie, kuri skrēja samīļot tēti pēc uzvaras. Taču nav tā, ka mazie Sējēji tikai sit ripu. Viņi arī apmeklē Jūrmalas mākslas skoliņu. Mājas pagalmā iekārtojuši savu puķu dobīti un to cītīgi kopj. Pietupušies priecājas par pavasara ziedu "deguntiņiem", kas tikko izlīduši no zemes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 4.10.2024.

Alkoholiķu kompānija daudzdzīvokļu mājas pagalmā izskatījās tā, it kā viens no viņiem būtu aizgājis pakaļ futbolbumbai un viņi viņu gaidītu 30 gadus.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko