Brīvdabas
gastronomisko piedzīvojumu komplektā "Ēst ir tavā dabā" ir
iekļauta rokasgrāmata ar 12 labāko Latvijas šefpavāru padomiem
un receptēm par to, kā radoši gatavot veselīgas maltītes brīvā
dabā un dubultā DVD porcija, kurā servētas 17 Vides Filmu Studijas
radītas gastronomisko piedzīvojumu filmas.
"Pirms
kāda laika Vides Filmu Studija uzsāka jaunu eksperimentu, izvelkot
labu šefpavāru no viņa virtuves un paņemot viņu līdzi pārgājienā,
lai mācītos gatavot ēst brīvdabā ar ierobežotiem resursiem. Un
tā radās piedzīvojumi, kuri visi tika nofilmēti. Šis ir veiksmīgs
mēģinājums ne tikai izpētīt, bet arī uzlabot latviešu iesīkstējušās
ēšanas tradīcijas. Katrs, kas iepazīs "Ēst ir tavā dabā"
gardēža kastītes saturu, spēs pagatavot teju desmit tūkstošus
jaunu latviešu nacionālo ēdienu, lai beidzot varētu aizmirst zirņus
ar speķi," stāsta viens no grāmatas autoriem Māris Olte.
"Mēs parādīsim,
ka pilnīgi pietiek ar ugunskuru, nazi, makšķeri...un mūsu padomu,
lai mežā ēstu ar baudu un izvairītos no aizcietējušiem vēderiem
un nepatiku pret vienveidīgu un negaršīgu ēdienu", saka restorāna
"Kaļķu vārti" šefpavārs Ēriks Dreibants.