Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Fitnesa Makdonalds - vispārējais treniņš

Tāpat kā viens valsts dārdzības un labklājības līmeņa mērinstruments ir Makdonalda bigmaka cena, arī katru sporta klubu var vērtēt pēc dažām pamatnodarbībām, piemēram, stepa, fat burner un arī total body workout jeb vispārējā ķermeņa treniņa.

Jau pagājušonedēļ aprakstītajā lieliskajā akcijā Esi aktīva, Latvija!, kas ļāva apmeklēt gandrīz visus Latvijas sporta klubus vienu dienu par brīvu, minēju, ka devos uz klubu A Step. Tur nebiju bijusi tik sen, ka bija vērts šo vietu iepazīt atkal no jauna. Lāčplēša ielas klubs nav jauns, ar iepriekšējo nosaukumu A + S tas darbojas jau sen un ir viens no vecākajiem sporta klubiem Latvijā, kas daļēji atbildīgs par aerobikas un citu fitnesa veidu salīdzinošo popularitāti, jo šajā klubā apmāca fitnesa trenerus.

Pirms vairākiem gadiem klubs un tā treneri arī aktīvi iesaistījās dažādās fitnesa akcijās. Tas notiek arī tagad, taču A Step noteikti kļuvis mazāk populārs nekā savos ziedu laikos, jo mazam centra klubam bez iespējas par brīvu novietot mašīnu grūti cīnīties ar lielajiem fitnesa milžiem, kuriem ir plašas telpas nedaudz ārpus centra.

Svarīgs ir treneris

Un tomēr es ticu, ka tieši treneris ir panākumu atslēga, nevis moderna dušas telpa. Ir treneri, kuriem, mainot darba vietu jeb sporta centru, seko vismaz daļa viņa vingrotāju. Jo bez trenera personības šarma jebkura grupu nodarbība kļūst tikaipar garlaicīgu kačāšanos spēka nodarbībās, lēkāšanu aerobikā un tirināšanos deju nodarbībās. Un treneri šeit ir personības.

Jau iepriekš, apmeklējot Nike Rockstar Workoout treneru apmācības, biju pamanījusi aktīvo un vienmēr smaidīgo Martu Kešāni - arī viņa ir viena no šī kluba trenerēm. Kādreiz iznācis vingrot arī pie treneres Zandas, kas nevienam neļaus slinkumā laiskoties. Arī Zanda joprojām strādā tepat.

Manā eksperimenta dienā, kad apmeklēju Total Body Workout nodarbību, pirmoreiz izdodas tikties ar rudmataino treneri Kristīni. Bet ar rudmatēm ir tā - mierīgu čiepiņu starp viņām grūti sameklēt, tāpēc man ir skaidrs, ka viegli nebūs. Arī nodarbības apraksts kluba mājaslapā apliecina, ka šis pasākums domāts vidējam un augstam sagatavotības līmenim. Total body workout (TBW). Tulkojumā nodarbības nosaukums skan: «Pilns ķermeņa treniņš, kas mūsu izpildījumā nozīmē vidējas un augstas fiziskās slodzes treniņu dažādām muskuļu grupām, izmantojot stepa platformu un atsvarus ķermeņa augšdaļai pilnai laimei.» Pie vidējā sevi pieskaitīt varētu, pie augstā diez vai, un to arī izjūtu pašā nodarbībā.

Pārlieku lielā centība

Viss sākas ar iesildīšanos, kam seko aptuveni 25 minūšu aerobā daļa. Tas palīdz iekustināt visus ķermeņa muskuļus darbam, trenē sirdi un asinsvadu sistēmu. Un, protams, dedzina visu nīstās kalorijas, turklāt vēl arī labi sasilda, ja esat atnācis no drēgnas rudens pastaigas.

Katrs sporta klubs un pat katrs treneris šajā daļā var izvēlēties sev tīkamākas nodarbes - vienkāršu aerobiku vai sarežģītu stepa kompozīciju, kā tas ir šajā gadījumā. Tas noteikti patīk iepriekš sagatavotajiem treniņa dalībniekiem, jo nav garlaicīgi, turklāt aerobā daļa ir pietiekami intensīva, nav nekāda jauka palēkāšana. Kristīne prot paskaidrot tā, lai sanāk visiem, pat treniņa vienīgajam vīrišķās pasaules dalībniekam, kas dabūja pamatīgi pasvīst, tomēr visu laiku smaidīja.

Skatoties uz viņu, domāju par visiem tiem vīriešiem, kas neuzdrošinās nākt uz aerobiku, jo tā ir meiteņu padarīšana. Spēka nodarbības kā šī viņiem noteikti patiktu un viegli nebūtu. Kristīne spēka daļā, kas seko stepam, ir izvēlējusies vingrojumus, kas izmanto paša ķermeņa svaru, kurš dažādos stāvokļos vai nu jānotur, vai jāceļ. Treniņš kājām un dibenam, mugurai un vēderam, kas liek man sasprindzināt visus spēkus, tomēr pāris reižu nākas padoties un neizpildīt vingrojumu līdz galam.

Vistrakākais laikam ir vingrojums, kurā jāmēģina sevi noturēt trijos dažādos stāvokļos: kāda pusminūte minūte jāiztur balstā uz elkoņiem (iedomājieties pumpēšanos, tikai rokas saliektas elkoņos), tad jāpagriežas uz labo pusi ar vienu roku gaisā, atkal jānoturas, jāatgriežas centrā un jāpagriežas uz kreiso pusi. Kaut kur pa vidu tomēr salūzu un atkritu zemē uz dažām sekundēm. Cik vien varu, pārējos vingrojumus pildu ar pilnu atdevi, piemēram, kāju celšanas vingrojumā pēc katra atkārtojuma to nenolieku pilnīgi uz zemes, bet tikai tuvinu tai, tad atkal ceļu augšā - tādējādi slodze ir pamatīga.

Diemžēl savu centību labi izjūtu nākamajā dienā, jau ceļoties no gultas. Ar staigāšanu nav problēmu, bet apsēžoties jūt, ka dibena muskuļi dabūjuši pastrādāt un ikdienas riteņbraukšanas ir stipri par maz, salīdzinot ar Kristīnes vingrojumiem. Taisnība vien ir sporta kluba sauklim «Ar skaistu augumu nepiedzimst, to veido».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko