Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. novembris
Liza, Līze, Elizabete, Betija

Indiešu ēdienus nav grūti pagatavot

Viena no Indijas daudzveidīgās virtuves mākslām ir prasme kombinēt garšvielas. Gandrīz visas iespējams nopirkt arī Latvijā. Indiešu restorāna Indian raja pavārs Bairavs Sings Mahars iesaka pamēģināt mājās pagatavot šīs pavisam ne sarežģītās receptes.

***

Mango lassi (jogurta dzēriens)


Vajadzēs:

1 l jogurta bez piedevām vai kefīra, 200 ml konservētu mango mīkstumu (droši var aizstāt ar banāniem),

8 ēd. k. cukura

Sastāvdaļas sablenderē. Pieliek ledu. Var dekorēt ar rožu sīrupu.

***

Naan maize ar ķiplokiem

Vajadzēs:

1 kg miltu

500 ml ūdens

125 ml piena

25 g cukura

šķipsnu sāls

nedaudz sausā rauga.

Apsmērēšanai — nedaudz sviesta, sasmalcinātu ķiploku un sasmalcināta koriandra (kinza) lapiņu

Visu samīca viendabīgā masā, atstāj siltumā uzbriest 20 min. Tad mīklu sadala vairākās vienādās daļās, izveltnē plānus plāceņus un cep uz oglēm (indieši cep speciālās krāsniņās) vienu minūti (var mēģināt cepeškrāsnī augstā temperatūrā vai ārā uz grila).

Kad maize gatava, to pārsmērē ar sviestu, sasmalcinātiem ķiplokiem un svaigu, sasmalcinātu koriandru.

**

Gurķu raita (jogurta mērce)

Vajadzēs:

400 g svaigu gurķu

800 ml jogurta bez piedevām vai kefīra

tējkaroti maltu romiešu ķimeņu

sāli pēc garšas

šķipsniņu maltu sarkano piparu

Svaigu gurķi sarīvē, pielej jogurtu, pievieno maltās romiešu ķimenes, sāli un maltos sarkanos piparus. Pasniedz kā mērci.

***

Vistas pulao (plovs)

4 porcijām vajadzēs

600 g rīsu (vēlams basmati)

300 g vistas filejas

200 g gabaliņos sagrieztu tomātu savā sulā

2 sīpolus, sāli

garšvielas:

¼ tējk. maltu sarkano čili piparu

1 tējk. romiešu ķimeņu (cumin)

¼ tējk. malta koriandra

¼ tējk. malta kardamona

¼ tējk. kanēļa

½ tējk. fenugreek (siera amoliņš)

Rīsus 40 min. uzbriedina aukstā ūdenī (ūdens vajadzīgs divas reizes vairāk nekā rīsu), vāra 15—20 min. Vistas fileju sagriež gabaliņos, izvāra sālsūdenī. Sīpolus apcep uz pannas, pievieno tomātus savā sulā. Apmaisa. Pievieno visas garšvielas, vārītos filejas gabaliņus un rīsus. Kārtīgi samaisa, uzkarsē, un gatavs pasniegšanai.

***

Masala tēja

Vajadzēs:

melno Indijas tēju

šķipsniņa maltu kardamonu kanēļa un ingvera pulveri cukuru

pienu

ūdeni

Ūdenī ieber Indijas tēju, visas garšvielas, cukuru. Uzvāra. Pievieno pienu un vēlreiz visu uzvāra. Caur sietu salej krūzēs. Sastāvdaļu daudzums atkarīgs no tā, cik stipru vai baltu tēju vēlas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko