Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 18. novembris
Doloresa, Aleksandrs, Brīve

Izdod pasaules literatūras vēsturi recepšu formā

“Apgādā Zvaigzne ABC” klajā nākusi Marka Krika pavārgrāmata “Kafkas zupa”, informē apgāda pārstāve Kristīne Stepīte. Šī grāmata piedāvā četrpadsmit receptes četrpadsmit rakstnieku izpildījumā – no Homēra līdz Ērvinam velšam.“Šī grāmta sniegs vienreizēju iespēju iztēloties, kā varētu noritēt maltītes gatavošana kopā ar Franci Kafku, Gabrielu Garsiju Markesu vai Virdžīniju Vulfu,” sola K.

Stepīte.. Ieskatam – truša cepetis Homēra gaumē.  “Tad lieliskais ātrkājis Ahillejs mitējās sērot un iznāca no savas telts. Apjozis krūtis un gurnus ar ādas priekšautu, viņš nodīrāja trusim ādu un prasmīgi sadalīja to vienādās daļās. Šīs daļas viņš apcepa olīveļļā, līdz tās kļuva brūnas un dūmi uzvijās gaisā līdz pat Olimpa augstumiem, kur mājo dievi, cilvēku valdnieki. Redzēdams, ka dievišķais Ahillejs vairs nesēro savā teltī, Menelājs saņāma drosmi un devās talkā ar garšaugiem un garšvielām, ko sameta lielajā katlā. Tad atjautīgais Odisejs ielēja kausā saldu vīnu, pārlēja ar to gaļu un noņēma katlu no uguns, lai ļautu virumam trīsdesmit minūtes marinēties.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko