Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Jaungada apņemšanās. Presīti sākšu trenēt pavasarī

Ieva raksta dienasgrāmatu jau sen, un ik gadu janvārī viena lapa atvēlēta vēlmju sarakstam. Ievas 2009.gada dienasgrāmatā ir arī dažas apņemšanās, kas bija pērn. Dažas vēlmes nemainās. Tās negaist, līdz tiek sasniegtas, bet arvien pieprasa jaunu darbu un laika ieguldījumu. Tās ir nepārejošas, jo saistītas ar izaugsmi.

Viņa gan ir pārliecināta, ka radikālas pārmaiņas ieviest nedrīkst, jo, piemēram, pērn 2008.gada dienasgrāmatā Ievai ielīmēts janvāra mēneša abonements peldbaseinam. Ieva bija nolēmusi iet uz pilnu banku un sākt jaunu aktīvu dzīvi jau ar pirmo gada mēnesi. Viņa kautrīgi smejas, ka apņemšanās pamatīgi izgāzās, jo peldbaseinā iekāpa tikai pāris reižu. "Naudas izmešana un viss," viņa atzīst. "Kāpēc gan pirkt dārgu sulu spiedi vai pirkt 1 kg auzu pārslu, ja patiesībā zinu, ka putra man negaršo un sulu spiedi mazgāt nebūs laika. Daudz vienkāršāk svaigi spiestu sulu nopirkt bārā. Vairs neapņemos darīt šo un to, līdz neesmu sev pajautājusi - tu to tiešām darīsi vai tev būs laiks? Tas vienmēr nostrādā, jo kurš gan sevi nepazīst? Un peldēt man īsti nemaz nepatīk."

Šogad sarakstā iekļautas vispārīgas lietas, nekā konkrēta. Piemēram, kustības, lai uzlabotu ķermeni, vairāk lasīt, mācīties sadzīvot ar citiem, vairāk smaidīt. Tām nevar pielikt punktu un teikt - sasniegts, izsmelts, bet tās prasa nebeidzamu jā. "Man nav vairs iekšējā konflikta, ja nevaru atķeksēt - izpildīts, un patiesībā gada beigās savilkt kopsavilkumu īsti nemaz nevar. Sasummēt izdarīto nevar arī pēc mēneša. Zinu, drīz vien, iespējams, ielūkošos spogulī un presītes nebūs. Jo, lai tā būtu, ir jāsāk vingrot jau tagad. Bet daudz vieglāk to sākt pavasarī, jo tad prātā vasara - kā izskatīšos peldkostīmā. Un beigās ar atļautiem un neatļautiem līdzekļiem es to iegūšu. Līdzīgi ir arī ar smaidīšanu un pozitīvismu. Nevaru gada beigās pateikt - nu gan bija baigi pozitīvs gads. Katra diena ir no visa pa drusciņai.

Tomēr - kāpēc gan janvārī nepasapņot? Ziema taču ir laiks, kad viss apstājas. Uz sevi paskatos no malas, novērtēju un sapņoju siltā istabā par to, kurā virzienā vēlos iet šajā gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko