Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kā uzvesties pie kosmētikas plauktiem?

Kosmētikas veikalos pie testeru stendiem dažkārt nākas redzēt, ka lūpu krāsas sakostas, acu ēnas izsmērētas. Šķiet, kāds mēģinājis gleznot, jo pelēkā tonī atmirdz gan zaļi, gan zili krāsas dimanti no citām ēnām. Bet tonālo krēmu tekstūru var noteikt, pat tūbiņu neatskrūvējot, jo krēms apķepis ap to. Pircējs grib pārliecināties, ko pērk. Eksperti saka, tāpēc kosmētikas tekstūru labāk izmēģināt uz rokas ādas. Tuša un lūpu krāsa

Stockmann kosmētikas nodaļas vadītāja Antra Freivalde iesaka nekautrēties un lūgt padomu konsultantam. Viņš testeri notīrīs ar salveti. "Stockmann tieši tāpēc ir konsultanti, lai sekotu līdzi higiēnai." Daudz labāk, protams, ja lūpu krāsu izmēģina uz rokas ādas. Arī viena no Kolonnas veikalu vadītājām Guntra Kļaviņa teic, ka ikvienam klientam iedot savu lūpu krāsas testeri ir neiespējami, tāpēc tās tekstūru labāk izmēģināt uz rokas ādas. Pirkstu spilventiņu āda ir līdzīga lūpu ādai, tādēļ tā ir laba metode pārbaudīšanai. Ja klients tik un tā nav pārliecināts, drošākā metode būs lūpu krāsu "pielaikot" uz lūpām.

Tušu Antra Freivalde iesaka pirkt, nemēģinot uz skropstām. Tušas ir mitras - bīstama vīrusu pārnēsātājvide caur acs gļotādu - tāds būtu vīrusa ceļš, ja tas paliktu uz birstītes. Guntra Kļaviņa tušu iesaka izvēlēties pēc testera tušas birstītes. Ja testerī ir melna tuša, vienai zīmola produktu sērijai būs vienādas arī birstītes - piemēram, brūnai vai zilai tušai.

Pielaiko uz ādas

Kā izmēģināt acu ēnas? Sajūti ar pirkstu spilventiņiem un izmēģini uz rokas! Guntra Kļaviņa stāsta, ka tā var uzzināt, kā acu ēnas klājas, kāda tām tekstūra. Ja klients baidās, konsultants palīdzēs izvēlēties piemērotāko, uzklās ar īpašu aplikatoru uz plakstiņa. Arī Stockmann kosmētikas nodaļas vadītāja iesaka vērsties pie konsultanta, kurš vispirms notīrīs pirkstus, tikai tad ar pirkstiem droši tās var aizskart. Konsultants ar aplikatoru arī noskrubinās virsējo slāni no testera, tad ar vienreizējio kociņu varēs ēnas klāt pat uz plakstiņiem.

Sejas krēmi

Var izmēģināt dienas, nakts, acu un arī tonālos krēmus. Stockmann būs jāveic ierastā procedūra - pirksti jānotīra. Konsultante ar vienreizējo lāpstiņu to uzliks uz ādas, un klientam būs iespēja sajust krēma tekstūru un produktu pasmaržot. Krēmu Antra Freiberga nekādā gadījumā neiesaka tieši klāt uz sejas. Arī krēms ir mitra vide, kurā saglabājas baktērijas un putekļu ērces. Īpaša uzmanība jāpievērš acu krēmiem, tos noteikti nevajadzētu likt uz acu zonas. Tonālos krēmus ar notīrītiem pirkstu spilventiņiem klāj uz rokas ādas vai delnas iekšpusē.

Smaržas uz ādas

Smaržu aromāts kā apģērbs noteikti jāpielaiko uz ādas. Ekspertes iesaka vispirms uz papīra lapiņām uzpūst ne vairāk kā piecus aromātus, no tiem izvēlēties divus vai trīs. Smaržas sajaukušās, nevar nekā saprast? Cilvēka deguns vidēji spēj atšķirt 3-5 aromātus, tad degunam jāļauj atpūsties, jāpasmaržo kafija, tā degunu atkal atgriezīs ierindā. Divus mīļākos aromātus ieteicams izmēģināt uz ādas - vienu uz vienas delnas, otru uz otras. Jāatceras, ka aromāts mainās ilgā laikā - no 15 minūtēm līdz divām stundām un pat visas dienas garumā. Smaržu izvēle ir ilgs un patīkams process. Iemīļotāko smaržu var atrast arī pēc tualetes ūdens, kam visiem ir testeri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko