Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 19. novembris
Liza, Līze, Elizabete, Betija

Kādos ēdienos der fenhelis?

Rudenī, ceļojot pa Grieķiju, apstādījumos kabatā sabēru fenheļa sēklas. Pavasarī iesēju dārzā, un tagad tas aug. Pēc izskata kaut kas starp dillēm un kumelītēm. Smaržo pēc anīsa. Taču nezinu, kā to ēst un gatavot, — jautā Dzintra.

Atbild Biruta: "Fenhelis ir gan dārzājs, gan garšaugs. Sakne ir dārzājs, bet augša, zaļumi, — garšaugs. Kā dilles, kā anīss. Lieto salātos, garnēšanai. Arī sakni var lietot zaļajos salātos. To var tvaicēt un pasniegt pie gaļas ēdieniem, labi sader ar zivīm. Ja zivi tvaicē, sietiņu var izklāt ar fenheļa zaļumiem, tas piešķirs zivij aromātu." Biruta piedāvā zupas recepti:

Fenheļa zupa

30 g sviesta, 2 vidēja lieluma fenheļa saknes, sakapātas, 1 vidēji liels sīpols un ābols, abi sakapāti, 750 ml ūdens, 2 vistas buljona kubiciņi, sadrupināti, 2 tējkarotes fenheļa sēklu, 300 ml piena

Lielā katlā izkausē sviestu, pievieno sakapātu fenheli, sīpolus un ābolus. Maisot cep kādas 5 minūtes. Pievieno ūdeni un buljona kubiciņus, uzvāra, samazina liesmu un vāra aizvākotu 15 minūtes. Fenheļa sēklas karsē cepeškrāsnī mērenā siltumā kādas 5 minūtes. Tas izvelk aromātu. Sēklas saberž un pievieno zupai. Samaļ blenderī, pielej pienu un uzsilda, bet neuzvāra.

Jautājumus Birutas kundzei sūtiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga LV 1004

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko