Tomēr ļoti būtisku atšķirību uzturvērtības ziņā nav, tādēļ var teikt, ka pilnīgi visi diedzētie graudi un sēklas ir līdzvērtīgi! Tāpat jebkurā dīgstā vitamīnu un minerālvielu koncentrācija ir augstāka nekā izaugušā augā, jo lai izdīgtu, graudi un sēklas tam sakoncentrē un izmanto visu savu enerģiju. Tieši tāpēc mēs no dīgstiem saņemam ļoti spēcīgas uzturvielas, un tāpēc uzturvērtības ziņā izcelt kādu atsevišķu dīgstu ir grūti," stāsta I.Siksna.
"Ir sēklas un graudi, kuriem pirmie asni izdīgst jau trīs dienu laikā, un ir arī tādi, kam tas prasa nedēļu. Protams, izvēloties, ko diedzēt, noteikti jāņem vērā arī garšas īpatnības! Piemēram, Ķīnas pupiņas ir maigas, tādēļ noteikti garšos arī bērniem.
Tāpat ļoti patīkama un maiga garša ir arī saulespuķu sēklām, kuras man pašai ļoti, ļoti garšo! Interesanti, ka saulespuķu sēklu dīgsti garšo līdzīgi kā pašas sēkliņas – tie ir gaļīgi un trekni. Tos noteikti ir vērts izmēģināt! Savukārt asāki ir, piemēram, redīsu dīgsti, rukola un sinepes. Ja šāda garša patīk, tad kāpēc gan nepamēģināt izdiedzēt sinepju sēklas?! Ne jau vienmēr jālieto sinepes burciņā, ēdienam kā garšaugu var pievienot arī sinepju dīgstus," iesaka uztura speciāliste I.Siksna.