Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Klusa jūra starp kalniem

Daļa jaunās paaudzes austriešu uzskata, ka daba viņus ir apdalījusi, jo Alpu izdaiļotajā zemē nav piekļuves jūrai. Iespējams, tāpēc austrieši cenšas izveidot tik pievilcīgus mākslīgos ūdenslaukus, lai par šo trūkumu aizmirstu.


Viens spilgts piemērs austriešu centieniem ienest jūru starp kalniem ir aplūkojams Ectāles ielejā. Ja sanāk pabūt Austrijā pusceļā starp Insbruku un Itālijas robežu, noteikti ir vērts uzmeklēt mazpilsētiņu Langenfeldi un tās lielāko lepnumu — ūdensparku Aqua Dome. Patiesībā tā ir viena no retajām citādas atpūtas iestādēm ielejā, kurā viss pakārtots slēpošanai.

Sālsūdens ielejā


50 tūkstošu kvadrātmetru teritorijā uzbūvētais futūristiskais ūdens izklaides centrs ar saunu kompleksu, masāžu un citiem labsajūtu vairojošiem elementiem sniedz iespēju izbaudīt spirdzinošo Alpu gaisu kombinācijā ar jūras ūdeni, ko tik dziļi iekšzemē dabīgās ūdenskrātuvēs nevar sameklēt.

Labsajūtas meklējumu pirmais pieturas punkts ir divās daļās sadalīts apjumts apļveida baseins. Vienā ūdens temperatūra ir 34, otrajā 36 grādi pēc Celsija skalas. Malās uzstādīti mākslīgi ūdenskritumi un masāžas strūklas, kas citādi vienmuļo plunčāšanos padara mazliet interesantāku.

Krietni satraucošāks piedzīvojums ir brīvdabas atzara apmeklēšana. Ar siltu ūdeni pildīts kanāls aizved uz savdabīgu veidojumu, kurā trijos stāvos izvietotas masīvas sālsūdens vannas. Vasarā emocijas nav tik iespaidīgas, taču ziemas vakaros pārņem neaprakstāma sajūta, iegremdējoties līdz kaklam siltā ūdenī un veroties uz sniegotajām virsotnēm un skaidrajām, mēness izgaismotajām debesīm.

Iestādes saimnieki uzstāj, ka saplūšana ar dabu palīdz aizmirst ikdienas raizes. Lai saplūšana notiktu vēl rāmāk, siltajos baseinos gandrīz nav manāmi bērni. Viņiem paredzēta speciāla nodaļa ar ūdens atrakciju parka elementiem — kuģa maketu un 90 metru garām caurulēm šļūkšanai. Bērnu zāle atrodas gara gaiteņa galā, un pat prieka spiedzieni centrālajā korpusā nav dzirdami.

Kautrīgajiem nav vietas


Absolūts miers valda arī saunu kompleksā, kur austrieši no bērniem atbrīvojas ar iekšējās kārtības noteikumu palīdzību. Tajā drīkst ieiet tikai no 15 gadu vecuma, jo, lai arī Aqua Dome ir publiska vieta un visnotaļ labi apmeklēta, austrieši pieturas pie senām tradīcijām un pirtī iet kaili. Un ne tikai pirtī. Arī gaiteņos un baseinos starp aptuveni desmit dažādām pirtīm daudzi staigā bez miesas piesegšanas, taču atšķirībā no citām līdzīgām vietām, Langenfeldes saunās valda klusums. Austrieši pirti uzskata par gara un miesas attīrīšanas vietu, ārstniecības, nevis socializēšanās iestādi. Tas arī izskaidro, kādēļ viņi saunā vai iemidzinošas gaismas apspīdētajās relaksācijas istabās sarunājas čukstus. Pat uz īsu brīdi drosminieku apmeklētajā ledus istabā, kur valda aukstas ziemas dienas klimats.

Pašas saunas ir piemērotas cilvēkiem ar visdažādāko karstumizturību. Vārgāku organismu saimnieki var izvēlēties 55 grādus siltu telpu, bet pie pirtīm pieradušie var izmēģināt līdz 115 grādiem uzkarsētu gaisu.

Ieejas maksa Aqua Dome svārstās ap 30 eiro, taču cena pieaug, izvēloties papildus atrakcijas. Piemēram, lai ieietu saunu pasaulē, pie vārtiņiem būs jāpieliek reģistratūrā izsniegtā magnētiskā aproce, kas rēķinam pieskaitīs dažus eiro. Protams, arī par masāžām jāmaksā atsevišķi un to cenas svārstās no 30 līdz vairāk nekā simt eiro.

Visērtāk uz Langenfeldi braukt no Minhenes lidostas, kas aizņems vismaz trīs stundas. Ja attālums nebiedē, tad viens no vizuāli pievilcīgākajiem Viduseiropas ūdensparkiem ir vilinoša vieta, kur atgūt spēkus un palutināt ķermeni.

Autors bija Austrijas tūrisma biroja viesis

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko