Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Lelde Stumbre: Atver logus!

No rītiem, izejot laukā, jau var sajust pavasara smaržu. Tas ir klāt un ar katru rītu kļūst arvien jūtamāks. Tad nu man jautājums - kurš un kāpēc izgudroja gaisa atsvaidzinātājus? Ja var vienkārši atvērt logu un izvēdināt telpas! Pat ziemas gaisa svaigā smarža nav salīdzināma ne ar vienu ķīmiski ražotu gaisa atsvaidzinātāju.

Tomēr cilvēki tos lieto. Arī es esmu dažus izmēģinājusi. Lai saprastu, ka konkurenci ar īsto svaigo gaisu tie nav izturējuši. Gaisa atsvaidzinātāji nevis atsvaidzina un attīra gaisu, bet nomāc nepatīkamas smakas. Tie manipulē ar mūsu ožu, izdalot ķīmiskas vielas, kas var būt gan alerģiskas, gan veselībai bīstamas, tātad patiesībā ir kārtīgs telpu gaisa piesārņotājs.

Savu māju varam padarīt tīkami smaržojošu, pirmkārt, to vēdinot. Tas jādara no rītiem, sevišķi pilsētās, jo no rīta vēl nav sarosījušies ne putekļi, ne izplūdes gāzes. Arī putekļi rada nelāgu smaku, ar tiem jācīnās, ņemot talkā mitru putekļu lupatu vai putekļu sūcēju, kuram ir ūdens filtri. Filtra tvertnē pie ūdens šad un tad es iepilinu pāris pilienu dabiskās ēteriskās eļļas. Pēc uzkopšanas telpa patīkami smaržo.

Aromātam der arī dabas līdzekļi - kaltēti ziedu saišķīši vai spilventiņi, vaska plāksnes, ko var iegādāties biškopības veikalos, tās var sarullēt un ielikt plauktos. Veikalos pirktie kaltētie ziedi piesūcināti ar ķīmiskām smaržvielām, par tiem aizmirstam. Brīnišķīgu smaržu izdala apelsīni, mandarīni, āboli. Skābu smaku absorbē soda - nelielā trauciņā to ieber un noliek, piemēram, tualetē. Un galvenais - beidzot var sākt sējas darbus! Podiņos var sēt piparmētru vai baziliku. Jebkurš zaļojošs augs mūsu telpās nemitīgi čakli strādā gaisa attīrīšanas frontē. Pavasaris nes sev līdzi vislabākās smaržas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko