Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Mājoklis dinamiskam trīsdesmitgadniekam

Izšķīries no dzīves draudzenes un lielāko laiku mājās pavadot viens vai arī kopā ar sešgadīgo meitiņu, Pauls Puķe pirms diviem gadiem nolēma dzīvesvietu Rīgas centrā mainīt. Viņš būtu varējis atļauties māju, taču izlēmis: jaunam un aktīvam cilvēkam, kuram pagaidām nav izveidojusies ģimene, māja nozīmē tikai lieku laika tēriņu, laužoties cauri sastrēgumiem uz ārpilsētu, un galvassāpes, meklējot mājkalpotāju un dārza apzaļumotāju.

Tādēļ Pauls atrada veiksmīgu variantu: 100 kvadrātmetru dzīvokli jaunajā daudzstāvu namu kompleksā Panorama Plaza Pārdaugavā. Mājoklis patlaban ir tapšanas stadijā: mēbeles un santehnika ir, taču trūkst siltuma, saka Pauls. To ar laiku viņš sagādās, ieviešot mājās mīļas, personīgas lietas.

Prioritāte - drošība


Viens no svarīgākajiem izvēles kritērijiem bijusi mājas apkārtne. Iebraucot mājas pagalmā, Pauls jūtas gandrīz kā citā pasaulē. Teritorijas apzaļumota, ar olīšiem izlikti ceļi un plašs bērnu laukums. Ar laiku no tuvējā tirdzniecības centra restorāna, kas top līdzās lielveikalam Spice, uz mājām sola piegādāt siltu ēdienu. Pauls šo iespēju solās izmantot, jo darbdienas mēdz ievilkties līdz pat astoņiem vakarā, un kas tad nu tik vēlu mājās gatavo!

Viena no prioritātēm, izvēloties dzīvokli jaunajos projektos, ir drošība: cilvēkiem patīk, ka tiek nodrošināta teritorijas un dzīvokļu īpašnieku autostāvvietas apsardze, uzsver uzņēmējs. Arī Paula izvēlētais projekts nav izņēmums - zagļiem ielauzties šeit neesot iespējams, jo teritorijas ārsienas augstas un tās nemitīgi pieskata apsargs, visapkārt uzstādītas videonovērošanas kameras.

Viens no Paulam tīkamākajiem risinājumiem ir bērnu laukums: tajā notiekošo redz ne tikai apsargs, bet var vērot arī paši vecāki dzīvoklī speciāli uzstādītā monitorā. Kāpēc tad no loga ne? Būtu visai grūti no 10.stāva, kur mīt Pauls, saskatīt rotaļlaukumā notiekošo. Toties pa logu paveras tiešā nozīmē debešķīgs skats uz Vecrīgu un Pārdaugavas namiem. Vai tiešām tas tik svarīgi? Pauls apgalvo, ka dzīvokli ar skatu uz vecpilsētu izvēlējies tālredzīgi: ja kādreiz dzīvē to pārdošot, pircējiem tas var šķist pievilcīgs faktors. Pirms diviem gadiem iegādātais dzīvoklis izmaksājis aptuveni Ls 1000 kvadrātmetrā.

Norobežota personīgā zona


Sākotnēji Paulam šķitis aizdomīgi vienmuļš dizainera ieteiktais risinājums: visās telpās izvēlēties vienu sienas apdari. Tomēr gaišās sienas izskatās labi, tās rada plašu un saulainu sajūtu. Nav jau vairs tie laiki, kad katrā mazā istabiņā līmēja dažādas tapetes! Kā jau aizņemtam cilvēkam, Paulam patika, ka dzīvokļi piedāvāti ar pilnu apdari. Samsung santehnika, apsildāmās grīdas, iebūvētie skapji un labas kvalitātes virtuves iekārta. Viss, kas nepieciešams, lai sāktu dzīvi! Pagaidām no Paula bijušajām mājām šurp atvestas vien kastes ar mīļākajiem CD, govs ādas bankete un matē tēja, ko viņš dzer brokastīs. Pauls nolēmis nepārvest visas mantas vienā dienā, bet iedzīvoties un lēnā garā papētīt, kas patīk un piestāv.

Viena no jaukākajām dzīvokļa priekšrocībām ir personīgās un atklātās zonas norobežojums: dzīvoklī ienākot, viesiem redzma tualetes telpa un plaša halle ar virtuves daļu, bet tālāk mazs koridors ved uz divām guļamistabām un labierīcībām. Guļamistabai un hallei Pauls izvēlējies itāļu firmas Ligne Roset mēbeles.

Guļamistabai melnā un sarkanā salikumu ar baltu paklāju, bet hallei - tumšpelēkas, rievotas sofas. Oriģināls risinājums, turklāt Pauls uzskata: hallē nav vajadzīgas mīkstās mēbeles, ko var pārveidot par dīvānu - šeit jāsēž, nevis jāguļ!

Dzīvokļa apsaimniekošanas maksa ir 75 santīmi kvadrātmetrā, kas, pēc Paula domām, nav nemaz tik maz. Tomēr viņš saprot: būtu dīvaini maksāt nelielu summu par mājokli ar apsardzi, labi sakoptu teritoriju un citām ekstrām. Piemēram, 24 stāvu augstā nama uzgaidāmajā telpā novietota sofa un galdiņš - šeit kaimiņi var piesēst un parunāt, pirms kāpt liftā. Daudzi to arī izmanto, jo cits citu jau pazīst.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko