Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

No Fleetwood Mac atlaistais Bakingems sūdz rokgrupu tiesā

Leģendārās britu un amerikāņu rokgrupas Fleetwood Mac bijušais ģitārists un daudzu tās slavenāko hitu autors Lindsijs Bakingems iesūdzējis tiesā bijušos grupas biedrus, kas viņu no Fleetwood Mac atlaiduši, ziņo žurnāls Rolling Stone.

Bakingems otrdien iesniedzis prasību Losandželosas Augstākajā tiesā, liecina dokumenti, kas nonākuši žurnāla rīcībā.

Mūziķis iesūdzējis grupu par uzticības personas pienākumu un mutiskās vienošanās pārkāpšanu, kā arī tīšiem traucējumiem gūt ekonomisko labumu.

Bakingems skaidro, ka lūdzis grupas dalībniekus atlikt pasaules koncerttūri uz trim mēnešiem, lai viņš varētu uzstāties plānotajos koncertos kā solo mākslinieks, tomēr atbildes vietā viņš no grupas atlaists.

Prasībā arī apgalvots, ka grupas dalībnieki Kristīne un Džons Makvī, Stīvija Niksa un Miks Flītvuds gribējuši tūri sākt augustā. Bakingems tam piekritis, tomēr vēlāk paziņojis, ka gribētu uzstāties ar solo koncertiem laikā, kad grupa neuzstāsies.

Pēc tam, kad grupa bija uzstājusies labdarības koncertā Ņujorkā 26. janvārī, Bakingems uzzinājis, ka pieci pārējie grupas dalībnieki nolēmuši turpmāk darboties bez viņa.

Tiesai iesniegto dokumentu vidū ir arī Bakingema e-pasta vēstule Flītvudam.

"Nākamajos mēnešos pēc sarīkojuma MusiCares es mēģināju runāt gan ar tevi, gan Stīviju, tomēr bez panākumiem," rakstīja Bakingems. "Visu šo laiku bija tikai pilnīgs klusums. Es nemēģināju kontaktēties ar Krisu, jo man likās, ka viņa zināmā mērā varētu būt viegli ievainojama. Es rakstīju e-pastu Džonam, kas man atbildēja, ka viņam ar mani nevar būt kontaktu. Tas viss mani ļoti sarūgtina."

Fleetwood Mac šobrīd jau devusies koncerttūrē pa ASV. Bakingema vietā Fleetwood Mac pievienojies grupas Tom Petty and the Heartbreakers mūziķis Maiks Kempbels un Crowded House dalībnieks Nīls Finns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko