Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Notiks otrais debess vērotāju salidojums jeb ''Star Party''

Šā gada 26.septembrī no plkst.17:00 līdz pusnaktij "StarSpace” observatorijā Rāmkalnos, Inčukalnā notiks jau otrais debess vērotāju salidojums jeb Star Party. Salidojumu apmeklēt aicināti gan teleskopu īpašnieki, gan tie, kuriem ir interese par astronomiju un debess vērojumiem, bet nav sava teleskopa vai binokļa.

Ieeja salidojumā būs bezmaksas, un iespēja ielūkoties Star Party dalībnieku teleskopos un binokļos būs ikvienam interesentam. Tāpat apmeklētāji varēs iegādāties tematiskus suvenīrus, uzdot jautājumus astronomijas speciālistiem, kā arī piedalīties viktorīnā un pārbaudīt savas zināšanas par kosmosu.

Salidojuma ietvaros notiks Jupitera, Urāna un Marsa vērojumi. Debesīs būs redzami arī citi objekti - zvaigžņu kopas, miglāji, galaktikas un miljardiem zvaigžņu.

Ikviens pasākuma apmeklētājs varēs uzzināt vairāk par teleskopiem, būs iespēja izpētīt debess objektus dažādos iespējamos tehniskajos veidos, iesācēji varēs tuvāk uzzināt, kā būvēts un kā darbojas teleskops, tie, kuri sapņo par sava teleskopa iegādi, varēs uzskatāmi iepazīt dažādus to veidus un izlemt, kāds būtu piemērotākais paša vajadzībām. Savukārt vaļasprieka astronomiem tā būs lieliska iespēja gūt pieredzes apmaiņu.

Debess vērotāju salidojumu jeb Star Party rīko SIA "StarSpace'' sadarbībā ar Latvijas Astronomijas biedrību un ar UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) atbalstu.

Star Party ir viens no pasākumiem, kas tiek rīkots Latvijā, atzīmējot Starptautisko astronomijas gadu.

Par Starptautisko astronomijas gadu 2009. gads pasludināts pēc UNESCO iniciatīvas, un tam veltīto pasākumu mērķis visā pasaulē ir atzīmēt 400. gadadienu, kopš Galileo Galilejs pavērsa teleskopu pret debesīm, iezīmējot jaunu posmu cilvēces izpratnē par Saules sistēmu un Visumu. Starptautiskā astronomijas gada ietvaros visā pasaulē tiek organizēti izglītojoši un informatīvi pasākumi, lai ikvienu tuvāk iepazīstinātu ar šo zinātnes nozari un mudinātu uzzināt ko vairāk par Visumu, zvaigznēm, astronomijas zinātni un tās pētniecību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko