Paša cepta brokastu maize
Kafejnīcas Osīriss konditores piedāvā mīklas receptes, pēc kurām varat izcept gan nelielas brokastu bulciņas, gan maizes kukulīšus. Mazās bulciņas cep cepeškrāsnī aptuveni septiņas astoņas minūtes 215—220 grādu temperatūrā, savukārt maizes kukulīšus 195—200 grādu temperatūrā vidēji 15 minūtes (ilgums atkarīgs no kukuļa lieluma). Maizītes var pārkaisīt ar dažādām garšvielām (timiāns, baziliks, raudene), sēklām (saulespuķu, ķirbju) un riekstiem.
***
Dateļu, valriekstu maize
Vajadzēs: 250 g dateļu, 50 g rauga, 8 g sāls, 30 g cukura, 30 g piena, 500 g miltu, 60 g eļļas, 1 olas dzeltenumu, 90 g valriekstu
Dateles pārlej ar karstu ūdeni, tur 15 min., izņem kauliņus, sasmalcina. Sakapā valriekstus. Uzsilda pienu, izšķīdina raugu, pieber cukuru, sāli, sasmalcinātās dateles un valriekstus. Pielej eļļu. Pieber miltus, rūpīgi samīca. Mīklu pārklāj ar dvieli, ļauj siltumā apmēram 40 minūtes uzrūgt. Tad veido mazas apaļas bulciņas, liek uz plāts, raudzē vēl 20 min. Cep cepeškrāsnī 200 grādu karstumā, kamēr garoza kļūst zeltaini brūna. Otrs variants — izveido maizes kukulīšus, cep cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes 195 grādu karstumā.
***
Sēklu maize
Vajadzēs: 50 g rauga, 400 g kefīra,
60 g cukura, 8 g sāls, 70 g saulespuķu sēklu, 60 g ķirbju sēklu, 50 g eļļas, 600 g kviešu miltu, 1/2 citrona sulas
Uzsilda kefīru, izšķīdina tajā raugu, cukuru, sāli, pielej citrona sulu. Pievieno saulespuķu un ķirbju sēklas, pielej eļļu. Pieber miltus, rūpīgi samīca. Ļauj uzrūgt.
Mīklu sadala mazos gabaliņos, izveido bulciņas, uzliek uz plāts un vēl raudzē 20 min. Cep cepeškrāsnī 220 grādu karstumā apmēram
septiņas minūtes, līdz maizītes zeltaini brūnas. Otrs variants — izveido maizes kukulīšus, cep cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes 195 grādu karstumā.
***
Cukini maize
Vajadzēs: 50 g rauga,
250 g ūdens, 1 olu, 60 g cukura, 10 g sāls, 1 tējk. kanēļa, 70 g eļļas, 250 g cukini, 75 g valriekstu,
600 g miltu
Cukini rupji sarīvē, 30 min. sietā notecina. Pieliek olu, eļļu, cukuru, sāli un kanēli, sajauc.
Bļodā iesijā miltus, izveido bedrīti, iedrupina tajā raugu, pielej nedaudz silta ūdens, ļauj uzrūgt. Pielej pārējo ūdeni, samīca. Mīklai pievieno cukini masu un sadrupinātus valriekstus. Rūpīgi samīca. Noliek siltā vietā, lai uzrūgst. Ņem garenu kēksa formas trauku un iesmērē ar eļļu. Mīklu liek formā un vēl
20 min. uzraudzē. Cep cepeškrāsnī 195—200 grādu temperatūrā apmēram 15 minūtes. Atdzesē, izņem no formas un griež šķēlītēs. Var cept arī mazās bulciņas.
***
Auzu pārslu, kliju maize
Vajadzēs: 50 g rauga, 400 g ūdens, 100 g auzu pārslu, 50 g kliju, 550 g kviešu miltu, 10 g sāls, 50 g cukura, 75 g sviesta,
15 g eļļas, olu apsmērēšanai
Siltā ūdenī (nedrīkst karstu) izšķīdina raugu, iejauc sāli, cukuru, eļļu un izkausētu sviestu. Pieber miltus, auzu pārslas, klijas un rūpīgi samīca. Mīklu apsedz un 40 minūtes uzraudzē. Mīklu sadala mazos gabaliņos, izveido garenus kukulīšus, uzliek uz plāts un uzraudzē 20 min. Apsmērē ar sakultu olu, apbārsta ar klijām. Cep cepeškrāsnī 200 grādu karstumā, kamēr garoza kļūst zeltaini brūna. Otrs variants — izveido maizes kukulīšus, cep cepeškrāsnī apmēram
15 minūtes 195 grādu karstumā.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.