Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 20. novembris
Anda, Andīna

Pavārgrāmata ar receptēm latviešu un angļu valodā - Ēdieni Latvijā

Lolita Šelvaha izdevusi pavārgrāmatu "Ēdieni Latvijā". "Latvieši nereti tiek uzskatīti par putras, rupjmaizes un nātru zupas ēdājiem, taču laika ritumā ļaudis iecienījuši gan sātīgos speķa pīrāgus, gan unikālos kurzemnieku sklandraušus, gan arī vēlāk Vāczemē aizgūtās plātsmaizes un biskvīta ruletes ar biezpiena vai augļu jeb ogu pildījumu," atzīst Lolita Šelvaha. Viņas jaunajā pavārgrāmatā ir apkopotas ēdienu gatavošanas tradīcijas Latvijā.

Latvijas ēdienu gatavošanas tradīcijas ir ietekmējušas un veidojušas gan zviedru un vācu nacionālās virtuves, gan tuvējo kaimiņu – igauņu un lietuviešu virtuves, gan arī padomju laika ēdienu gatavošanas tradīcijas. Pēdējā laikā Latvijā tiek iecienītas Vidusjūras valstu virtuves. Šīs minētās iezīmes kopumā veido tipisku mūsdienu Latvijas virtuvi, kurā lieliski sadzīvo vēsturiskās tradīcijas un izteikta padomju laiku ietekme un kurā ir nojaušami jauni garšas meklējumi.

Mūsdienu Latvijas virtuve kopumā aptver vismaz vienas paaudzes pieredzi, dzīves ritmu un izpratni par labu garšu, produktu un ēdienu kvalitāti un joprojām gan profesionālajā jomā, gan ikdienas ēdienu gatavošanas tradīciju ziņā atrodas jaunu tradīciju un vērtību meklējumos.

Pavārgrāmatā "Ēdieni Latvijā" receptes ir gan latviešu, gan angļu valodās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko