Latvijas ēdienu
gatavošanas tradīcijas ir ietekmējušas un veidojušas gan zviedru
un vācu nacionālās virtuves, gan tuvējo kaimiņu – igauņu un
lietuviešu virtuves, gan arī padomju laika ēdienu gatavošanas tradīcijas.
Pēdējā laikā Latvijā tiek iecienītas Vidusjūras valstu virtuves.
Šīs minētās iezīmes kopumā veido tipisku mūsdienu Latvijas virtuvi,
kurā lieliski sadzīvo vēsturiskās tradīcijas un izteikta padomju
laiku ietekme un kurā ir nojaušami jauni garšas meklējumi.
Mūsdienu Latvijas virtuve kopumā aptver vismaz vienas paaudzes pieredzi, dzīves ritmu un izpratni par labu garšu, produktu un ēdienu kvalitāti un joprojām gan profesionālajā jomā, gan ikdienas ēdienu gatavošanas tradīciju ziņā atrodas jaunu tradīciju un vērtību meklējumos.
Pavārgrāmatā "Ēdieni Latvijā" receptes ir gan latviešu, gan angļu valodās.