Pimms un citi vasarīgi dzērieni
Receptēs minētie apjomi piemēroti sajaukšanai pusotra litra krūzē.
***
Pimms
VAJADZĒS: pusi apelsīna, citronu, svaigu gurķi, pusi ābola, pāris zemeņu, pāris piparmētru zariņu, ledus gabaliņus, 250 ml Pimms vai kādu atbilstošu aizvietotāju, 50—100 ml džina, ja ir vēlēšanās dzērienu padarīt stiprāku, aptuveni 1l limonādes vai ingveralus (paštaisītu vai veikalā pirktu)
Augļus un gurķi sagriež plānās šķēlītēs, saliek stikla krūzē, ieber ledu, iemet piparmētru. Pievieno alkoholu un krūzi līdz augšai pielej ar limonādi vai ingveralu. Pirms liešanas glāzēs, dzērienu labi samaisa.
***
Ingveralus
VAJADZĒS: 100 g ingvera saknes, 5 ēd. k. brūnā cukura vai medus, 3 citronus, pāris piparmētru zariņu, ledus gabaliņus, aptuveni 1 l dzirkstoša minerālūdens ar neitrālu garšu
Ingvera sakni uz rupjas rīves bļodā sarīvē (mizot nevajag). Pievieno plāni nomizotu citronu mizu, sulu un cukuru vai medu, labi samaisa un atstāj 10 minūtes ievilkties. Šo ingvera "zupu" caur sietiņu izkāš lielā krūzē, pievieno ledu, piparmētru, minerālūdeni un visu labi samaisa. Nogaršojiet un pieregulējiet cukuru/ūdeni.
***
Limonāde
VAJADZĒS: 5 citronus, 10 ml cukura, 10 ml ūdens, ledus gabaliņus un aptuveni 1l dzirkstoša minerālūdens ar neitrālu garšu
Cukuru izkausē karstā ūdenī, lai izveidojas sīrups. No citroniem izspiež sulu. Krūzē ar ledu lej sīrupu, citronu sulu un atšķaida ar minerālūdeni pēc garšas — ja šķiet par skābu, pievieno vēl cukuru, ja par saldu — pielej vēl citronu sulu vai ūdeni.
Rozā limonāde sanāks, ja piepilināsiet klāt nedaudz dzērveņu sulas vai citronu vietā izmantosiet sārtos greipfrūtus, savukārt rūgteni eksotisku garšu var iegūt, lietojot laima augļus.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.