Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Puse Latvijas iedzīvotāju vēlētos dzīvot mājoklī ar platību 100 m2 un vairāk

Liela daļa Latvijas iedzīvotāju labprāt apdzīvotu plašākas un vajadzībām atbilstošākas dzīvojamās platības. SEB bankas un E-spy veiktā aptauja liecina, ka 50% aptaujāto dzīvo mājokļos, kuru platība nepārsniedz 60 m2. Respondenti nav apmierināti ar sava mājokļa lielumu, un ir likumsakarīgas iedzīvotāju prasības pēc plašākas dzīves telpas – 49% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka viņu ģimenei piemērots mājoklis ir ar platību 100 m2 un vairāk.

No vairāk kā 1400 aptaujātajiem Latvijas iedzīvotājiem 18% respondentu jau šobrīd dzīvo mājoklī, kas ir vismaz 100 m2 liels. Daudz biežāk lielos mājokļos dzīvo Rīgas rajonā un laukos dzīvojošie, kur parasti ģimenes mitinās mājās nevis dzīvokļos. Tomēr aptauja atklāj interesantu faktu: tieši šajos rajonos iedzīvotāji izjūt vislielāko nepieciešamību pēc plašākām dzīvojamām platībām – 59% Rīgas rajona iedzīvotāju un 62% laukos dzīvojošo cilvēku uzskata, ka tiem ir vajadzīgi lielāki mājokļi.  

Pētījums iezīmē arī šādu tendenci: 62% cittautiešu mitinās mājokļos, kuru platība nepārsniedz 60 m2, un tikai 8% apdzīvo mājokļus, kas ir vismaz 100 m2 lieli. Savukārt latvieši biežāk dzīvo 100 m2 un plašākās mājās – 21% no respondentiem, un retāk mājo pieticīgos mitekļos – 48%. Turklāt cittautieši ir mazāk prasīgi pēc plašākas dzīves telpas – tikai 43% (attiecīgi latvieši – 51%) no tiem izsaka vēlmi pēc mājokļa ar platību 100 m2 un vairāk.

Arī ienākumu līmenis ietekmē Latvijas iedzīvotāju domas par savu dzīves telpu: jo lielāki ir respondentu ienākumi, jo biežāk tie apdzīvo plašus mājokļus. Turklāt iedzīvotāji ar augstiem ienākumiem biežāk vēlās dzīvot 100 m2 un lielākos mājokļos: ar ienākumiem virs 1000 latiem – 59% respondentu izteica tādu vēlmi, un ar ienākumiem virs 1500 latiem – 76% aptaujāto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko