Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Sākas balsošana par sunim draudzīgāko gada veikumu

Sākusies balsošana par konkursa "Sunim draudzīgākais gada veikums" kandidātiem. Par trīs finālistiem, kurus no konkursam pieteikto kandidātu vidus izvēlējās žūrija, līdz 6.oktobrim var nobalsot interneta vietnē www.bigmatchshow.lv/konkurss. Interneta balsojumā noteiktais konkursa uzvarētājs tiks paziņots 16.oktobrī suņu labdarības izstādē BIG Match Show.

Konkurss "Sunim draudzīgākais gada veikums" notiek suņu labdarības izstādes BIG Match Show ietvaros. Kandidātus konkursam varēja pieteikt no 16. līdz 29.septembrim. No visiem konkursam pieteiktajiem 39 kandidātiem žūrija izvelējās trīs, no kuriem interneta balsojumā tiks izvēlēts uzvarētājs. Žūrijas sastāvā bija Pāvels Gilodo, BIGBANK AS Latvijas filiāles vadītājs, Linda Zirdziņa, biedrības "Juglas Dzīvnieku aizsardzības grupa" valdes locekle, kā arī suņu izstādes BIG Match Show patroneses māsas Diāna un Simona Kubasovas.

Titulu par "Sunim draudzīgāko gada veikumu" piešķirs personai vai personu grupai, kas devusi ievērojamu ieguldījumu Latvijas suņu audzēšanas kultūrā, veicinājusi tās pozitīvu attīstību vai pievērsusi uzmanību un risinājusi klaiņojošo dzīvnieku problēmu.

Konkursu par sunim draudzīgāko gada veikumu un labdarības suņu izstādi BIG Match Show Latvijā jau trešo gadu organizē Juglas Dzīvnieku aizsardzības grupa un BIGBANK AS Latvijas filiāle. Projekta mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību pamesto dzīvnieku problēmai un tās risināšanas iespējām, kā arī atbalstīt bez mājām palikušo dzīvnieku patversmes. Visi izstādes ieņēmumi tiks ziedoti Juglas suņu patversmei.

Fināla balsošanai izvēlētie kandidāti:

• Jeļena Cvetkova no Daugavpils jau ilgu laiku nodarbojas ar saimnieku meklēšanu bez pajumtes palikušajiem kucēniem un pieaugušajiem suņiem, veltot tam daudz sava laika un līdzekļu. Viņa iesniedz sludinājumus avīzēs, internetā, satiekas ar potenciālajiem saimniekiem, baro klaiņojošos suņus, dod naudu sētniekiem, lai tie pabaro dzīvniekus. Viņa glābj ievainotos dzīvniekus, vedot tos uz klīniku, apmaksā ārstēšanu un vēlāk atrod tiem pagaidu vai pastāvīgos saimniekus. Jeļenai par mājas siltumu un mīlošiem saimniekiem ir pateicīgi desmitiem suņu.

• Svetlana Matveja un Dace Lauva no Talsu novada Latvijā ieviesušas jaunu terapijas veidu - Canis terapiju jeb suņu terapiju bērnu ar īpašām vajadzībām rehabilitācijai. Šajā vasarā Svetlanas Bernes ganu suns Made Polijā ieguva sertifikātu kā terapijas suns darbam ar bērniem. Svetlana Canis terapijā iesaistījusi arī citus suņus. Jau no pavasara ik nedēļu Talsu sākumskolā bērni ar īpašām vajadzībām sagaida ciemos sunīšus terapijas nodarbībās, kurās attīsta atmiņu, uzmanību, uztveri, mācās kopā lasīt un rēķināt. Svetlana un Dace ne tikai spējušas veiksmīgi audzināt savus suņus, bet arī skaidro un popularizē gan skolās, gan masu medijos, kā pareizi suns jāaudzina un kā pret to jāizturas.

• Agrīta Dreimane no Talsiem pēc ilgiem gadiem, kas pavadīti Vācijā, atgriezās savā dzimtenē un 1998.gadā izveidoja Talsu dzīvnieku patversmi "Ausma", kas tajā laikā bija viena no pirmajām dzīvnieku patversmēm ārpus Rīgas. Izveidojot patversmi, jācīnās bija ne vien ar praktiskām un finansiālām lietām, bet arī ar cilvēku nežēlību, neiejūtību pret dzīvniekiem, kā arī nepareiziem uzskatiem par to, kādos apstākļos un ar kādu aprūpi jādzīvo suņiem un kaķiem Latvijas laukos. Par savas dzīves svarīgāko uzdevumu Dreimanes kundze uzskata palīdzības sniegšanu noklīdušiem un pamestiem suņiem un kaķiem, ko, neskatoties uz cienījamo vecumu, joprojām pilda ik dienas. Dreimanes kundzes spēks, izturība un nebeidzamā mīlestība pret dzīvniekiem ir piemērs mums visiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mērces ar alkoholu

Šoreiz izmantošu rudens doto iespēju – piedāvāšu četras receptes mērcēm, kuru pagatavošanā lieti noderēs kāds alkoholiskais dzēriens. Karsējot alkohols iztvaikos, bet mērcē paliks raksturīgā garša, p...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko