Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Sāmsala sasniedzama ātrāk nekā jelkad līdz šim

Kad airBaltic pirmoreiz publiski atklāja savu plānu šovasar divreiz nedēļā lidot uz Sāmsalu, presei izplatītajā paziņojumā dominēja vienā lieta — spa. To uzsvēra gan lidsabiedrības prezidents Bertolts Fliks: "Reisa atklāšana iezīmē vēl vienu tūrisma attīstības tendenci — spa un veselības tūrisms," gan Saaremaa Spa Hotels valdes priekšsēdētājs Taivo Asts: "Latvijas iedzīvotāji ir mūsu tuvākie kaimiņi un draugi. Mēs jau sen sapņojām par gaisa tiltu ar Rīgu. (..) Kuresārē vienlaikus var uzņemt 1200 spa cienītāju, 615 no tiem — mūsu viesnīcā."

Sievietēm un vīriešiem

Spa tik tiešām ir viens no Sāmsalas pievilcīgākajiem tūrisma produktiem. Salas galvaspilsētā Kuresārē darbojas piecas spa viesnīcas, no kurām viena atklāta tikai pagājušā gada nogalē.

Līdz šim modernākā un arī dārgākā bija Georg Ots SPA Hotell pie jahtu ostas, taču svaiguma ziņā ar to sākusi konkurēt Grand Rose SPA Hotel galvenajā Kuresāres ielā, tas ir, Tallinas ielā.

Līdzās atsevišķām procedūrām jaunpienācēja piedāvā izvēlēties kādu no sešām paketēm. Piemēram, Time Out par 1090 kronām jeb Ls 49 (darbdienās) vai Ls 58 (nedēļas nogalēs). Cenā iekļauta apmešanās divvietīgā numurā, veselīgas brokastis, vienas pusdienas, klasiskā masāža, divas procedūras pēc pašas izvēles, neierobežota saunas izmantošana. Vēloties dzīvot numurā vienam, tas sadārdzinās par 10%.

Savukārt īpaši vīriešiem tiek piedāvāti 17 patīkami mirkļi (3 dienas, 2 naktis) par 2400 kronām jeb Ls 108 darbdienās un Ls 121 nedēļas nogalē. Cenā iekļauta apmešanās divvietīgā numurā, veselīgas brokastis, vienas pusdienas, klasiskā masāža, eksotiska pēdu procedūra, atsvaidzinoša galvas masāža, neierobežota saunas izmantošana.

Konkurentam Georg Ots pakešu izvēle ir lielāka — deviņas. Izvēloties Ar draudzeni pretī pavasarim!, viesnīca sola sagaidīt ar "valšķīgu kadiķu vannu un vieglām uzkodām". Divas personas par trim dienām un divām naktīm kopā maksā 5854 kronas jeb Ls 263. Cenā iekļautas arī divas procedūras. Līdz maija beigām tiek piedāvāta atlaide.

Savukārt pakete vīriešiem "ir speciāli izveidota muskuļu saspringuma novēršanai, dzīvesprieka vairošanai un garīgās spriedzes samazināšanai" Tā ietver klasisku masāža, Thalgo sejas procedūru, dziļo masāžu stresa noņemšanai, augu vannu un kāju procedūru. Divas naktis izmaksā 3507 kronas jeb Ls 157.

Trīs pārējās spa viesnīcas, kuras vieno viens īpašnieks Saaremaa Spa Hotels, orientējas gan uz relaksējošām, gan arī terapeitiskām procedūrām. Visās trijās strādā mediķi konsultāciju sniegšanai. Vecākā no viesnīcām Saaremaa Valss darbojas jau kopš 1978.gada (rekonstruēta pirms desmit gadiem). Meri atklāta 2000.gadā, bet RuØuØtli — pirms pieciem gadiem.

Jāpiebilst, ka visas piecas Kuresāres spa viesnīcas tik tiešām cīnās par klientiem un informāciju savās mājaslapās piedāvā arī latviešu valodā.

***

Spa Kuresārē

Georg Ots SPA Hotell

Gospa.ee

tālr. +372 45 50 000,

[email protected]

Grand Rose SPA Hotel

www.grandrose.ee/

tālr +372 66 67 000,

[email protected]

SPA Hotell Meri

www.sanatoorium.ee

tālr. +372 45 22 100,

[email protected]

SPA Hotell Ruutli

www.sanatoorium.ee

tālr.+372 45 48 100,

[email protected]

SPA Hotell Saaremaa Valss

www.sanatoorium.ee

tālr.+372 45 27 100

[email protected]

***

Trīs ceļi uz Sāmsalu

Ar lidmašīnu no Rīgas

Cena abos virzienos: no Ls 56

Reisi: divas reizes nedēļā

Ilgums: 45 minūtes

Airbaltic.lv

Ar prāmi no Ventspils

Cena abos virzienos: pasažierim — Ls 24; auto — Ls 29

Kursē: četras reizes nedēļā

Ilgums: 4 h

Slkferries.ee

Ar prāmi no Virtsu

Cena abos virzienos: pasažieriem 70 kronas jeb Ls 3,20;

auto — 55 kronas (Ls 5)

Ilgums — 1 h

Vairākas reizes dienā

Laevakompanii.ee

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko