Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Saskanīga laulība — labāks miegs

Laulība var uzlabot miegu, savukārt labs miegs stiprina laulību, raksta The New York Times. Astoņus gadus ilgušie pētījumi pierādījuši, ka sievietēm, kuras ir precētas vai kurām ir stabili partneri, ir daudz veselīgāks miegs nekā tām, kuras nekad nav bijušas precētas vai ir šķīrušās. Pētījumā atklājies arī fakts, ka saskanīga laulība samazina miega problēmas, toties neveiksmīga laulība tikai pasliktina miegu.

Pitsburgas Medicīnas skolas pētnieki ir atklājuši tā saucamo jaunlaulāto efektu. Sievietēm, kuras laulībā nodzīvojušas ilgāku laiku, ir daudz ciešāks miegs nekā tām, kuras tikko stājušās laulībā. Izskaidrojums — jaunlaulātās sievietes vēl nav pieradušas gulēt ar partneri.

Citā nelielā pētījumā, kurā piedalījās pāri, kuriem nav bērnu, kas varētu traucēt naktsmieru, tika noskaidrots, ka ikdienā viņu attiecību kvalitāte ir tieši atkarīga no veselīga miega. Ja vīrietis ir labi izgulējies, nākamajā dienā par savām attiecībām ir pozitīvās domās un jūtas daudz laimīgāks. Tas novērots arī sievietēm. Tādējādi var secināt, ka labs miegs stiprina pāru attiecības, kā arī labas attiecības starp laulātajiem veicina veselīgu miegu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko