Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Sievietes laimīgākas nekā vīrieši

Finanšu tirgus nepastāvība un pēkšņa krišana daudzus cilvēkus novedusi pie secinājuma, ka par naudu laimi nevar nopirkt, ziņo Reuters. Aģentūra atsaucas uz pētījumu, ko 51 valstī veikusi mārketinga un informācijas firma Nielsen.

Vīrieši laimi gūst no naudas, bet sievietes - draudzībā un attiecībās ar bērniem, tādēļ tagad, kad pasauli skārusi ekonomiskā krīze, sievietes ir laimīgākas nekā vīrieši. Tādas atbildes ir 48 valstīs no 51. Tikai Brazīlijā, Dienvidāfrikā un Vjetnamā vīrieši ir laimīgāki nekā sievietes.

Sievietes laime ir daudz stabilāka, skaidro pētnieki. Vislielākā atšķirība ir vērojama Japānā, kur sievietes ir optimistiskākas par nākotni un par 15% laimīgākas nekā vīrieši. Viņas ir daudz apmierinātākas ar savu seksuālo dzīvi, kaut gan vīrieši ir daudz laimīgāki ar savu laulāto partneri. Vīrieši ir daudz laimīgāki ar savu fizisko veselību īpaši Dienvidāfrikā.

Personīgā finanšu situācija, garīgā veselība un darbs jeb karjera ir trīs galvenie laimes mērītāji. Apmierinātība ar partneri arīdzan ir svarīgs laimes noteicējs. Laime ir lokāla un personiska lieta, un pētnieki ir pārliecināti, ka katrā vietā laimes sajūtu iespaido citi faktori.

Lietuvieši un indonēzieši ir pašpārliecinātākie par savu finansiālo situāciju un darbu, bet dienvidafrikāņiem un venecuēliešiem laime nav atkarīga no ekonomiskās situācijas. Pētnieki vēroja, kā laimi ietekmē zemi ienākumi, nevienlīdzība, korupcijas līmenis un miers. Pārsteidzoši, bet bija gadījumi, ka vietās, kur šie indikatori bija zemi, bija daudz laimīgākas nācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko