Taču izrādās, augšāmcelšanās ir parādība, uz kuru spējīgs ne
tikai Godmanis. Sprīdi pirms Ziemassvētkiem, vēl pat šilti ārā
nepielicis, jaunā vecā restorāna Symposium atvēršanu izziņoja
Žagars. Acīmredzot arī viņam pašam te pietrūka vietas, kur dzīrot
labu draugu un paziņu lokā un iepazīstināt plašāku publiku ar
saviem gastronomiskajiem atradumiem. Tā kā restorāna saimnieka
dzīvoklis atrodas tieši blakus, Centra namā, var paredzēt, ka
šoreiz viņam atliks vairāk laika iemest aci savā krogā un uztvert
pārmaiņas tā gaisotnē. Laiks rādīs, vai šodien Rīgā ir izaugusi tā
publika, kuras Žagara Jaunajam restorānam, Grieķu restorānam un
Symposium pietrūka "pirmajos žagarlaikos". Taču kāpēc lai nebūtu -
Symposium tomēr bija visvairāk apmeklētais no žagarkrogiem, ja
neskaita veiksmīgo ilgdzīvotāju Osiris. Jaunajā vietā ir vieglāk
atrast pleķi automašīnai, te nejūt Rīgas nomācošo sastrēgumu
atmosfēru, kas apņem arī Berga bazāru. Blakus Daugava, netālu
parks, vārdu sakot, Symposium apmeklētājs var noskaņoties, jau
tuvojoties krogam. Ja vēl iedomā, ka tas atrodas ēkā, kur savulaik
Rainis cietumā sēdējis, tad pavisam tiec vaļā no tās saspiestās
laika izjūtas, kuru rada attālums starp priekšējo un aizmugurējo
automašīnu.
Mākslinieces Renātes Lorencas interjers, ieturēts smagnēji pelēkos
toņos ar senu dzīru atmiņas imitācijas elementiem grīdā un dažā
atribūtikā, jau pirmā simpozija laikos savu prasmi un gaumi
apliecinājušās šefpavāres Inetas Grēniņas interpretēta virtuve ar
Vidusjūras akcentu un atbilstošs vīnu speciālista Eināra Lazdiņa
piedāvājums - tas viss apmeklētājiem par prieku tiek papildināts ar
iespēju vairākus restorāna ēdienus nobaudīt degustācijas kartes
ietvaros.
Kazas siera kūka ar bazilika-artišoku sorbetu un saldskābo ķiršu balzammērci, baltvīna-seleriju krēmzupa ar safrāna putām, mīdijām un marokāņu charmoula salsu, garneļu carpaccio ar sviesta zivi Andalūzijas garšvielās, brokoļu pireju un trio mērču esencēm, putnu gaļa rožu ziedlapiņās ar pitaijas-kastaņu biezeni un anīsa-sarkanvīna mērci, kivi balatine ar marcipāna-vaniļas mērci un mango sorbetu - šis degustācijas kartes piedāvājums apjomā atbilst kārtīgām pusdienām, izjūtās - pārdzīvojumam. "Parastajā" ēdienkartē jeb Symposium klasikā atrodamie ēdieni izrādās lētāki, nekā varēja gaidīt. Dažs salātiņš pat zem četriem latiem, bet dārgākais pamatēdiens, jēra karē ar avokado humusu, dārzeņu ragū, dārzeņu ragū un sarkanvīna mērci vien Ls 12,90. Kāpēc nedzīrot?