Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Uzzini, kā saglabāt skaistus un veselīgus matus pēc dzemdībām

Kā saglabāt skaistus un veselīgus matus pēc dzemdībām? Kāda nozīme grūtniecības laikā ir zāļu tēju lietošanai? Kā grūtniecēm iespējams ārstēties, neizmantojot antibiotikas? Kā veicināt emocionālās piesaistes veidošanos starp vecākiem un mazuli pēcdzemdību periodā? Kāda nozīme bērna veselīgā attīstībā ir mūzikai? Par šīm un citām tēmām kompetenti nozares eksperti topošajām māmiņām stāstīs nākamo "Gaidību 4dienu" laikā 29.augustā plkst. 11.00, kas, kā ierasts, notiks tirdzniecības centrā "Domina" pie restorāna "Vairāk Saules".

Grūtniecības periodā, kamēr topošās māmiņas organismā papildu izdalās sievišķie hormoni, mati lielākoties ir skaisti un veselīgi. Savukārt pēc dzemdībām, kad progesterons no asinīm pazūd, organisms novājinās, mati var pastiprināti izkrist. Daļai sieviešu matu veselība drīz vien atjaunojas, taču daļai mati turpina kļūt plānāki un neataug. Tomēr arī otrajā gadījumā situācija nav bezcerīga, jo mati ir ieprogrammēti augt. Ja tiek novērsti šķēršļi, kas traucē matu augšanu, tie kļūst veselīgāki un atjaunojas. Vairāk grūtniecēm par matu veselības tematu "Gaidību 4dienu" laikā stāstīs "Veselības centra 4" filiāles "4.Dimensija" speciāliste triholoģe Jekaterina Pudova.

Savukārt, Katrīna Puriņa bezmaksas semināra apmeklētājām pastāstīs par zāļu tēju lietošanu gan dzemdību periodā, gan pēc tā. Mēs ikdienā lietojam dažādus dzērienus, piemēram, sulas, kafiju u.c., bet ne viss nāk par labu mūsu veselībai - organismam, izskatam un pašsajūtai. Bieži vien tiek aizmirsts par brīnišķīgu alternatīvu, ko mums dod daba - zāļu tējas, kurām ir ne tikai patīkama garša, bet arī piemīt veselībai labvēlīgas īpašības. Tās palīdz atkopties pēc dzemdībām, stiprināt organismu, izvadīt sārņvielas un apgādāt organismu arī ar noteiktiem vitamīniem.

Taču ko darīt, ja grūtniecības laikā tomēr gadījies saslimt? Kā iespējams izārstēt, piemēram, plaušu karsoni, urīnceļu infekcijas un citas slimības bez antibiotikām, kas grūtniecības laikā ir ļoti bīstamas? Par to topošās māmiņas konsultēs ģimenes ārste un antropozofā ārste Gita Gaņģe.

Bet psiholoģe un piecu bērnu mamma Diāna Zande semināra apmeklētājām stāstīs par vecāku un mazuļa emocionālās saiknes veidošanu uzreiz pēc dzemdībām, jo tā īpaši ietekmē bērna turpmāko emocionālo attīstību, socializācijas spējas un arī garīgo attīstību. Bērnam ir ļoti nepieciešams, lai kāds viņu ne tikai pabarotu un aizsargātu, bet arī sniegtu mīlestību un siltumu. Ja vecāki bērnam to nevar sniegt, tas mazulim vienmēr rada stresu.

Protams, līdz ar bērniņa ienākšanu ģimenē satraukums ir arī pašiem vecākiem - tas ir pārbaudījums jebkuram pārim, viņu attiecībām un iepriekšējam dzīves modelim, jo laiks, kas iepriekš pavadīts divatā, ir jādala uz trim vai pat vairākiem cilvēkiem. Tāpēc uz sarunu ar topošajām māmiņām ir aicināta arī psiholoģe Kristīne Balode. Tāpat seminārā piedalīsies arī "Veselības centra 4" filiāles "Klubs 4" mūzikas un attīstošo grupu pedagoģe Dace Geidmane, kura ar grūtniecēm diskutēs par mūzikas lomu bērna veselīgā attīstībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mērces ar alkoholu

Šoreiz izmantošu rudens doto iespēju – piedāvāšu četras receptes mērcēm, kuru pagatavošanā lieti noderēs kāds alkoholiskais dzēriens. Karsējot alkohols iztvaikos, bet mērcē paliks raksturīgā garša, p...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko