Virtuves gudrības. Buljonu dzidrina ar olas baltumu. Kā to darīt?
Atbild Biruta Ozola: "Izvārīto buljonu (vienalga kādu) atdzesē. Aukstam buljonam pievieno olu baltumu (cik, atkarīgs no buljona daudzuma) un uzvāra, baltumu visu laiku putojot. Samazina liesmu un atstāj lēni vārīties aptuveni 25 minūtes. Sarecot, olbaltums kā magnēts pievelk buljona biezumus un taukus un paceļ tos virspusē. Atdzesē, nosmeļ biezumus un izkāš caur marli. Var izlīdzēties ar olu čaumalām — tad darbosies tur palikušais baltums. Taču šis variants varētu būt mazāk efektīvs.
Jautājumus Birutai Ozolai sūtiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga LV 1004
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.