Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Vissmagāk klājas kaķiem, viņu skaits uz ielām dramatiski aug

4. oktobris ir datums, kad dzīvnieku aizstāvji visā pasaulē aktualizē dzīvnieku aizsardzības tēmu. Par situāciju Latvijā vislabāk zina brīvprātīgie, kuriem rūpes par bezsaimnieku dzīvniekiem- to barošanu, ārstēšanu, jaunu māju meklēšanu utt., ārējo apstākļu ietekmē, pārvēršas par otru darbu, vēl smagāku un nopietnāku, nekā to, kurā tiek pelnīta dienišķā maize.

Vissmagāk klājas kaķiem, viņu skaits uz ielām dramatiski aug (pateicoties ekonomiskai situācijai, aizbraucējiem un bezatbildīgajiem, kuri savus mīluļus vienkārši izliek uz ielas, tā nolemjot lēnai nāvei, jo dzīvnieciņiem nav iemaņu, lai izdzīvotu jaunajos apstākļos.). Pārpildītās patversmes pārsvarā paredzētas suņiem, konsekventai un humānai vairošanās ierobežošanai pašvaldībām pietrūkst līdzekļu, bet likumi, kas aizsargā pret cilvēku ļaunprātību, faktiski nestrādā. Tagad arī seski papildina Latvijas bezsaimnieku mājdzīvnieku pulku.

Bet viņi visi- kaķi, suņi, seski, kas nonākuši uz ielas, ne ar ko neatšķiras no mūsu mīluļiem, kuriem ir jumts virs galvas, ēdiens bļodā un saimnieka glāsts. Arī viņi ir gatavi mīlēt no visas sirds un arī viņi vēlas būt mīlēti.

Tādēļ, Starptautiskās dzīvnieku aizsardzības dienas ietvaros, visi mīļi aicināti apmeklēt pirmo izstādi dzīvniekiem, kuri meklē mājas   Ar cerību par mājām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Izstāde

Ar cerību par mājām,  sestdien, 1. oktobrī no pl. 11.00- 16.0, Izstāde notiks     Rīgā, Čaka ielā 32, KDS radošajā birojā.

Biedrības un individuālie dzīvnieki draugi iepazīstinās ar dzīvnieciņiem, kuri ilgojas pēc savām mājām (galvenokārt gan virtuāli), būs iespēja tikties ar kinologu, kas pastāstīs, kā suņukam iemācīt labas manieres, ko vajadzētu zināt cilvēkiem, kontaktējot ar svešu dzīvnieku un, protams, būs paraugdemostrējumi. Uzzināsim daudz jauna un interesanta par seskiem. Tāpat būs iespēja uzdot jautājumus vetārstam un dzīvnieku psihologam. Acis priecēs Aivara Borovkova fotoizstāde. Labam noskaņojumam mums uzdziedās " Knīpas un knauķi".

Roberto apsolīja atnākt un atbalstīt dzīvnieciņus, bet jūs?

Ieeja brīva, bet būs iespēja ziedot ķepaiņu atbalstam.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 03.07.2024.

Daža laba princese ir tāda, ka trešais tēvadēls sāk nožēlot, kāpēc nokāvis pūķi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko