Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

36,3 megapikseļi Nikon stilā

Tie, kuri interesējas par jaunumiem fototehnikas jomā, jau zina, ka tieši kamerai Nikon D800 šobrīd ir vislielākais Mpix. skaits. Turklāt tuvākās konkurentes tā apsteidz par tik daudz Mpix., kas nebūtu apkaunojoši pat kādai ļoti labai kompaktkamerai. 36,3 Mpix. ir raksturlielums, ko ierastāk redzēt vidējā formāta kameru specifikācijā. NEXT piedāvā D800 apskatu.

Lasītājs jau ir pamanījis, ka pēdējā laikā Nikon ražojumi nav bieži viesi NEXT lappusēs, lai neteiktu, ka to labu laiku nav bijis nemaz. Nu šķiet, ka tam ir pienācis gals, turklāt, kā saka, ar blīkšķi apskatot kameru, kas daudzējādā ziņā ir izraisījusi gan interesi, gan diskusijas ne tikai nopietnu fotogrāfu aprindās.

Iepazīšanās

Kameras komplektācija ir pietiekama, proti, ir viss, kas nepieciešams, lai fotografētu, izņemot atmiņas karti. Arī instrukcijas latviski ir. Komplektā ar kameru apskatam ir iedots arī 50 mm fiksēta fokusa attāluma objektīvs Nikon AF-S Nikkor 50mm 1:1.4G ar gaismasspēju F1.4, kurš standarta komplektācijā neietilpst, tādēļ kameras cenas novērtējumā to neiekļausim. Aplūkojot lietotāju atsauksmes par šo objektīvu, jāsecina, ka tas ir augstvērtīgs produkts.

Kamerai vadības sviru ir pietiekami, taču lietotājam, kuram ar Nikon spoguļkamerām (vismaz ar D800) nav bijis daudz darīšanu, brīžiem mazliet neierastas. Režīmu parametru iestatīšanai paredzētas divas ripas (gredzeni) – priekšpusē zem rādītājpirksta un aizmugurē zem īkšķa. Ar tām, piemēram, manuālajā režīmā iestata diafragmas atvērumu un ekspozīcijas laiku.

Dažādus uzņemšanas režīmus D800 nepārslēdz ar režīmu pārslēgšanas ripu, kuras (ar norādēm M, A, S, P utt.) nemaz nav. Ir poga ar uzrakstu Mode, kuru nospiežot un ritinot zem īkšķa esošo ripu (gredzenu) režīmi arī pārslēdzas. Režīmi ir tradicionāli – gan laika vai diafragmas prioritātes, gan arī P un M režīmi. 

Kreisajā pusē, virspusē, ir vienīgā režīmu pārslēgšanas ripa, kas gan nepārslēdz tradicionālos uzņemšanas režīmus, bet gan slēdža darbības režīmus – viena kadra uzņemšanas, trīs kadru uzņemšanas, taimera, klusas uzņemšanas režīmu (Q) u.c. Šī ripa ir fiksēta, lai to nevarētu pagriezt nejauši, un atbrīvojama, nospiežot pogu.

Ripas vidū ir no augšas nospiežamas četras pogas. Starp tām ir arī poga ISO, ko fotogrāfi lieto itin bieži. WB poga izsauc baltās krāsas balansa ieskatījumus. Nospiežot pogu BKT,  tiek aktivizēts vairāku atšķirīgi eksponētu kadru (bracketing) režīms. 

Kameras ekrāns nav atlokāms. Tas ir labi no konstrukcijas stiprības viedokļa, taču, ņemot vērā, ka kamera spēj uzņemt video un ir arī foto režīms live view, kad par skatu meklētāju kalpo nevis vizieris, bet gan ekrāns (lai to nodrošinātu, tiek pacelts spogulis), iespēja to atlocīt būtu noderīga. Spilgtā gaismā ekrānā esošo attēlu reizēm ir grūti saskatīt, jo tas atspīd.

Uzņemtos attēlus iespējams saglabāt SD vai CF atmiņas kartē, ja tāda ievietota kādā no šo tipu slotiem, kas ir aiz vāciņa kameras sānu malā.  Laba ir iespēja izmantot divu veidu atmiņas kartes, jo, lietojot divas kartes, iespējams uzņemt vairāk attēlu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko