Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Atjaunotais Kia Picanto pie mums pagaidām bez dīzeļdzinēja

Lai arī pēdējos gados mazās klases automobiļu pārdošanas apjomi ir pieauguši aptuveni līdz 15% no kopējā apjoma, lauvas tiesu no tiem veido B segments, bet vismazākie rūķīši joprojām ir pabērnu lomā. Taču citur pasaulē mazuļus ciena daudz vairāk, un Kia Motors ir veikusi A segmenta mašīnītes Picanto uzlabošanas terapiju.

Atjaunotais Picanto pasaulē skatās kā bērns, kurš pirmo reizi dzīvē ieraudzījis krāsainu tauriņu. Tas galvenokārt dēļ jaunajiem priekšējiem lukturiem, jo dzesēšanas atveres ir zīmētas Kia jaunāko modeļu kopējā stilā un atsevišķi pat varbūt šķistu sportiski dusmīgas. Tām piespēlē mazā bumbulīša dinamismu vairojošas izcelto sliekšņu līnijas un pa visu sānu slaids valcējums durvju augšmalā. Ievērības cienīga detaļa ir jaunie sānskata spoguļi, kam gluži kā mersedesos iebūvēti LED pagriezienu rādītāji.

Salonā gaisotne ir mainījusies vēl vairāk nekā ārienē. Īpaši, ja izvēlēsities klāt nākušo "biezāko" komplektāciju Sport Pack, kurai pat pedāļu spilventiņi ir no spīdīga metāla kā sportiniekam. Sākot no EX līmeņa, stacionārā audiosistēma tagad ir visiem Picanto un, neskatoties uz vecmodīgo izskatu, tā pazīst MP3 mūzikas formātu. Sport Pack ir arī USB+AUX+iPod pieslēgvieta, elektriski regulējamo spoguļu apsildīšanas funkcija un aizmugures parksensori. Jautājums tikai, vai spējam pieņemt 12 000 eiro investīciju tādā Picanto, un pat EX ar kondicionētāju maksā desmitarpusi tūkstošu. Spānijā un vēl dažās Eiropas dienvidvalstīs vismazākais Kia ir ļoti populārs un kopumā Eiropā izpelnījies visvairāk pārdotā Kia modeļa godu vairākus gadus pēc kārtas.

Dizains, interjera atsvaidzināšana un aprīkojuma papildināšana arī ir galvenie Picanto jaunumi, jo tehniski auto nav mainījies. Jaunums būtu vienīgi 1,1 l tilpuma (75 ZS) CRDi dīzeļdzinējs, bet diemžēl Baltijā tas pagaidām nav pieejams. Varbūt vēlāk. Krietni loģiskāku apsvērumu dēļ netiek tirgots arī litra tilpuma benzīna dzinējs, jo tikai 100 kubikcentimetru lielākais 1,1 l dzinējs (65 ZS) nav ēdelīgāks un tam tomēr dukas ir par dažiem zirdziņiem vairāk. Ja nepatīk slēgšanās ar roku, ir pieejams arī četrpakāpju automāts, bet par to jāšķiras no apaļa tūkstoša eiro.

Uz līdzena asfalta gaitā Picanto ir visnotaļ kluss un līgans, bet īsā un šaurā riteņu bāze, kā jau no mazauto sagaidāms, drebina visur, kur ceļi nav gludi. Bet stūrējas mazais bumbulis gana labi, un pa grantsceļa trepi to vilkt ārā no vēlmes mesties šķērsām ir viegli un var pat noķert azarta devu, jo manuālā piecpakāpju ātrumkārba slēdzas gan gana precīzi, gan patīkami.

Zvaigznītes pētot, lasītājam jāņem vērā, ka tas dots mazauto pasaulītes kontekstā un četras Picanto zvaigznes par tehniku, autoraprāt, nav tieši līdzināmas ar, piemēram, Mazda5 (skat. 25.jūlija Dienu) tādu pat vērtējumu.

Testa auto no Kia Automobiles

***

Kia Picanto EX Sport Pack


J J J Dizains

J J J J tehnika

J J J komforts

***

cenas eiro


Kia Picanto 1,1 LX 8690

Kia Picanto 1,1 EX 9990

Kia Picanto 1,1 EX Sport Pack 11 990

Kia Picanto 1,1 EX Sport Pack A/T 12 990

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 4.10.2024.

Alkoholiķu kompānija daudzdzīvokļu mājas pagalmā izskatījās tā, it kā viens no viņiem būtu aizgājis pakaļ futbolbumbai un viņi viņu gaidītu 30 gadus.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko