Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Canon PowerShot D20 – atļauts slīcināt

Itin bieži skatoties TV ekrānā kādu zemūdens video kadru ar skaistām zivīm un koraļļu rifiem, rodas ideja, ka arī pašam gribētos pamēģināt padarboties ar kameru zem ūdens. Next apskata Canon PowerShot D20 – kameru, kas ne tikai iegremdējama līdz 10 m, bet arī iztur kādu ne pārāk smagu kritienu.

Iepazīstam

Kameras komplektācija ir Canon tipiska. Komplektā ir nepieciešamais, ieskaitot instrukciju arī latviski un rokas siksniņu, bet nekā lieka. Tiesa ņemot vērā iespējamo kameras lietošanas specifiku – zem ūdens, kamerai ir viens citām kamerām neraksturīgs aksesuārs. Tas ir stūrī piestiprināms pleca siksnas (kuras nav komplektā) stiprinājums. Tas, protams, piestiprināms tā, lai neciestu kameras ūdens noturība.

Kameras vadības sviras ir tipiskas. Tomēr ir lietas, ka pakārtojoties ūdens noturībai nedaudz atšķiras. Tā tālummaiņa ir veicama nevis ar sviru, kas izvietota ap slēdža pogu, bet ar divām atsevišķām pogām. Virzienpogām kameras aizmugurē nav rotājošā gredzena, kuru būtu grūti uztaisīt ūdens noturīgu.

Objektīvs ir vaidots tā, ka 5x tālummaiņa notiek kameras iekšā, proti, objektīvs no kameras neizbīdās. Arī akumulatora un atmiņas kartes nodalījuma vāciņš ir ar īpašu blīvi, kas pasargā kameru no ūdens ieplūšanas, tāpat kā vāciņš, kas aizklāj barošanas, HDMI un A/V izejas portus.

Objektīvs neskatoties uz saviem nelielajiem izmēriem nodrošina augstas kvalitātes attēlus visā 5x tālummaiņas diapazonā un pat ir aprīkots ar attēla stabilizāciju. Tālummaiņa diapazons ir no 28 mm līdz 140 mm (ekvivalents). Gaismasspēja ir viduvēja, bet, ņemot vērā, objektīva nelielos izmērus uzskatāma par labu 1:3.9-4.8. Laba gaismasspēja ir īpaši svarīga darbojoties zem ūdens, kur apgaismojuma apstākļi ir sliktāki.

Bet, protams, interesantākās kameras īpašības ir triecienizturība krītot no augstuma līdz 1,5 m un ūdensizturība līdz 10 m dziļuma. Ūdensizturību iespējams uzlabot līdz 40 m, bet tad jāpērk speciāls korpuss, kurā kameru ievietot.

Bildējam

Kameras 12 Mpix bildes ir apmierinošas kvalitātes, tomēr ne ar ko īpašu neizceļas. Uzņemšanas režīmu klāsts ir plašs. Ir Auto, kad viss notiek automātiski un P, kad iespējams daudzus parametrus, tiesa izņemot ekspozīcijas laiku un diafragmas atvērumu, iestatīt manuāli. Atsevišķi izdalīts sniegotu ainu uzņemšanas režīms, īpašs video režīms, kad var uzņemt iFrame vai palēninātas kustības video. Ir virkne foto režīmu, kas raksturīgi praktiski visām kamerām, ieskaitot arī panorāmas uzņemšanas režīmu, kad tiek uzņemta panorāma, bet uzņemtie attēli gan kopā jāsavieno datorā. Atsevišķi izdalīts zemūdens uzņemšanas režīms un zemūdens makro uzņemšanas režīms.

Attēla trokšņi pieņemamā līmenī ir līdz ISO 400. Tiesa pie šī iestatījuma tie jau ir labi manāmi bildēs. Lielāki jutības iestatījumi bez lielas vajadzības lietošanai nav ieteicami.

Arī attēlu optiskie kropļojumi ir manāmi, tomēr ģimenes albūma bildēm to vērtību nemazinās.

Lūdzu, ar Canon PowerShor D20 uzņemtu fotogrāfiju slaidšovs:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko