Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

CITROËN C - ZERO, 100% elektrisks automobilis

2010. gada otrajā pusē tiks prezentēts jaunais Citroën C-ZERO. Citroën C-ZERO ir pilnībā elektrisks automobilis ar 47 kW (vai 64 ZS EEC pie 3000 līdz 6000 apgr./min.) dzinēju ar griezes momentu 180 Nm (no 0 līdz 2000 apgr./min.). Jauda tiek pievadīta uz aizmugurējo asi ar vienātruma pazemināto pārnesumu.

Dzinējam jaudu nodrošina jaunākās paaudzes litija-jonu akumulatoru sistēmu (88 šūnas 50 Ah), kas izvietota automobiļa centrā. Litija-jonu tehnoloģijas ļauj samazināt svaru un ir izturīgas pret daļēju uzlādēšanu, kas neietekmē akumulatora kalpošanas ilgumu.

Vieglu uzlādēt

C-ZERO akumulatora uzlādēšana ir tīrā bērnu spēlīte. Īpašniekam vienkārši jāiesprauž kontakts 220 V rozetē. Pilnīga uzlāde notiek sešu stundu laikā, bet 30 minūšu laikā iespējama arī daļēja, 80%, uzlāde, izmantojot ārēju vienfāzes staciju ar strāvas padevi no 125 līdz 400 V.

Izmantot šo automašīnu ir tikpat vienkārši. Kad vadītājs pagriež aizdedzes atslēgu, skaņas signāls apstiprina, ka mašīna darbojas. Ierastais degvielas līmeņrādis ir aizvietots ar akumulatora līmeņa indikatoru.

Pilsētas auto

Ar 3,48 m garumu un 9 metru apgriešanās rādiusu C-ZERO ir izveicīgs pilsētas satiksmē, un ar maksimālo ātrumu 130 km/h un paātrinājumu no 0 līdz 90 km/h 15 sekundēs un no 60 – 90km/h sešās sekundēs, līdz ar 130 km lietošanas intervālu standarta kombinētajā ciklā, to ērti izmantota arī uz šosejas.

Citroën C-ZERO ir aprīkots ar četrām pilnizmēra sēdvietām (pateicoties 2,55 m garai riteņu bāzei), 166 l lietu bagāžas nodalījumu un pilnu komforta un drošības aprīkojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko