Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Fotogrāfa jaunais palīgs

Ja pieejamās naudas daudzums nav galvenā rūpe, kāroto mantu var iegādāties itin viegli. Taču, kad runa ir par daudzfunkciju iekārtu, tad, protams, vispārējā tendence, ka dārgāka ierīce skaitās labāka par lēto, ir spēkā, lai gan samērā lielu naudu var viegli izdot arī par viduvēju preci. NEXT apskata Canon PIXMA MG8250, kas diez vai nonāks viduvējību kategorijā.

Apskatām un novērtējamPievilcīgā iepakojuma kastē ievietota pati iekārta, elektrotīkla vads, lietotāja instrukcija arī latviski un disks ar programmām. Canon PIXMA MG8250 ir viena no iespējām bagātākajām Canon daudzfunkciju iekārtām. Tā ne tikai spēj drukāt uz abām lapas pusēm, pieslēgumam izmantot kā USB un Ethernet, tā arī Wi-Fi un reālistisku fotogrāfiju drukāšanai izmantot sešas krāsas, bet arī skenēt negatīvus, kas nudien nav daudzfunkciju iekārtām tipiska īpašība.

Iekārtas dizains ne visai izceļas ar formu bagātību, PIXMA MG8250 patiesībā atgādina melnu paralēlskaldni, tiesa, ar noapaļotiem stūriem. Iekārtas augšpusē iestrādāts 8,8 cm garas diagonāles LCD ekrāns, kas atšķirībā no gandrīz visiem šīs klases konkurentu darinājumiem nav skārienjutīgs. Ekrāna skārienjutīgumu aizstāj sensortaustiņi (skārientaustiņi), kas izvietoti ekrāna apakšmalā un uz iekārtas augšējās virsmas, ļaujot izvēlēties nepieciešamo funkciju. Taču tos izmantot nav gluži tik ērti kā skārienekrānu, bet savā ziņā tie pat ir interesanti un vizuāli pievilcīgi. It īpaši tad, ja ar iekārtu sanāk darboties puskrēslā, kā gadījās arī NEXT. Tiek izgaismotas tikai tās pogas, kas konkrētajā brīdī izmantojamas, bet pārējā iekārtas virsma ir viendabīgā krāsā.

Uz priekšējā paneļa aiz vāciņa ir paslēpts karšu lasītājs, kas spēj nolasīt CF, SD un MS tipa kartes. Zem tā ierīkota USB pieslēgvieta, bet papīra padeve izveidota kā izvelkama kasete. Komplektā iekļauts arī aparāts, kas ļauj tieši apdrukāt kompaktdiskus.

PIXMA MG8250 uzstādīšana norit vienkārši. Tās laikā izvēlamies pieslēguma veidu, kas var būt USB, Ethernet vai Wi-Fi, un pēc programmu instalēšanas sākam lietot iekārtu. Wi-Fi savienojumu veido vienkārši – ar iekārtu, izmantojot tās izvēlnes, pieslēdzas Wi-Fi piekļuves punktam, pie kura pievienots arī dators, no kura drukās un uz kuru skenēs ar skeneri, un instalēšana var notikt. Tā ir vienkārša un problēmas nerada.

Tiem, kuri daudz laika pavada tīmekļa dzīlēs un šķiet ar to jau saauguši, noderīga būs iespēja attēlus no iekārtas tieši ielādēt tīmeklī. Tādam nolūkam izmantojama CANON iMAGE GATEWAY. Tiesa, Latvijas iedzīvotājiem, vismaz pagaidām, šie prieki izpaliek.

Noderīgas būs arī komplektā iekļautās programma Full HD Movie Print, kas ļauj izdrukāt kadrus no HD videoklipiem, un Easy-WebPrint EX, kas paredzēta mājaslapu korektai drukāšanai. To lietojot, mājaslapu izdrukas reizēm tiešām ir labākas, nekā vienkārši drukājot no pārlūkprogrammas.

Skeneris

Šīs iekārtas skeneris pelna, ka to apraksta atsevišķi. Protams, tas itin labi tiek galā ar standarta skenēšanas uzdevumiem, bet tam vēl ir papildu iespēja, kas vairāk raksturīga foto skeneriem, jo ar to var skenēt caurspīdīgus oriģinālus, kas parasti ir diapozitīvi un negatīvi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko