Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Kompakta bezvadu 3D kinozāle

Stilīgs disku atskaņotājs, kas piekarams pie sienas turpat zem milzīgā televizora. Nekas neliecina par askētiskās ierīces patiesajām spējām līdz brīdim, kad to ieslēdz. Ja meklējat kompaktu, bet gudru mājas kinozāles sistēmu, šis noteikti ir vērā ņemams variants.

Kinozāles sistēma sastāv no četrām vienībām – atskaņotāja (patiesībā resīvera), divām nelielām akustiskajām sistēmām un sabvūfera –, no kurām katra ir veidota, īpaši akcentējot dizainu. Atskaņotājs ir plakanas formas un novietojams trīs dažādos veidos – piekarot pie sienas, noliekot plauktā guļus vai stateniski. Tam pēc izvēles paredzēta speciāla atbalsta kāja vai sienas stiprinājuma kronšteins. Atskaņotāja priekšējais panelis izveidots no reljefas alumīnija krāsas plastmasas. Apakšējā daļā zem tumši tonēta stikla paslēpts displejs.

Akustiskās sistēmas ir cilindra formas ar augšējo frekvenču skaļruņiem pavērstiem uz augšu pret skaņu kliedējošiem konusiem. Vidējo frekvenču skaļruņi iemontēti cilindriskā korpusa sānos. Sabvūfers izveidots kā melns kubs, kurā iebūvēts zemo frekvenču skaļrunis. Kuba pamatnē ievietots 24 bitu ciparu pastiprinātājs, pie kura jāpievieno divas pārējās akustiskās sistēmas. Līdzās pieslēgvietām redzama arī ventilatora reste, kas paredzēta papildu dzesēšanai lielākas slodzes apstākļos. 

Visu sistēmu vada, izmantojot klasisku tālvadības pulti.

IespējasAtskaņotājam ar akustiskajām sistēmām ir bezvadu savienojums. Vienīgais, kas tam jāpievieno ar vadu, ir televizors un barošanas spriegums. Disku ievade notiek no sāniem. Ievietojot disku īpašajā spraugā, atskaņotājs to uzreiz ierij. Tie var būt visdažādākie diski – Blu-ray, DVD, CD – ar atšķirīgu saturu, ieskaitot 3D.

Atskaņotāja otrajā sānā ir USB pieslēgvieta, kurai var pievienot zibatmiņu ar dažāda veida saturu (bildes, audio, video) vai arī komplektā ietilpstošo iPod/iPhone dokstaciju. Atskaņotājs atbalsta arī Wi-Fi savienojumu ar internetu. Lietojot to, atskaņotājs piedāvā ātru piekļuvi dažādiem interneta resursiem (YouTube, Eurosport, Berliner Philharmoniker u.c.) vai arī vienkāršu interneta pārlūka iespēju, kur navigācija un adrešu ievadīšana notiek ar tālvadības pulti. Vēl ierīce atbalsta arī bezvadu multimediju savienojumu (DLNA) ar citām iekārtām, un tajā ir iebūvēts FM radio ar 20 staciju atmiņu.

Akustiskās sistēmas kopā veido 2.1 konfigurāciju, kurā nekādi aizmugures un centra skaļruņi nav paredzēti. Stereo pārim ir pietiekami gari vadi, lai to varētu brīvi novietot uz zema plaukta abās pusēs televizoram, bet sabvūferu kaut kur uz grīdas.

DarbībāAtskaņotājam ir klasiskā SONY Xross Media Bar izvēlne, kurā iespējams ātri orientēties. Tajā ir skaidri nodalīts audio, video un cita veida saturs, atsevišķi izdalīts FM radio, interneta pārlūks un kopējā Setup izvēlne. Viss notiek vienkārši un ātri. Izmēģinājām gan Blu-ray saturu, gan piedāvātās interneta iespējas.

Sistēma piedāvā lielisku 2D un 3D attēlu. Secinājām, ka ierīce netiek galā ar visiem video formātiem, ko tai piedāvā. Ja ar WMV un MP4 nebija problēmu, tad AVI (DivX) formāts bija aizliegto sarakstā. Interneta pārlūks, tālvadības pults ierobežoto iespēju dēļ, ir nedaudz kokains – adrešu ievade notiek lēni, sērfošana prasa pacietību. Pamēģiniet savā datorā sērfot internetā, nelietojot peli, tad sapratīsit! Skaņas kvalitāte ir pieņemama. Kvlitatīvā sabvūfera dēļ dzirdami diezgan zemi basi, taču ar nosacījumu, ka iestatījumos uzreiz pārregulē tā skaļumu no 0 uz +6 dB. Augšējās frekvences ir pietiekami skanīgas, bet vidējās frekvences varēja būt sabalansētākas. Mūsuprāt, kopējā skaņā ir par maz tā saucamie augšējie vidi, kas skanējumu padarītu dzidrāku un telpiskāku. Diemžēl nekādas smalkākas skaņas korekcijas (jeb ekvalaizeri) iekārta neparedz. Piedāvātie music, sport, movie un games skaņas varianti problēmu neatrisina. Taču, piemēram, radio klausīšanās ir pavisam citādāka – kompresētā FM radio skaņa visu saliek savās vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko