Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Miniatūra fotogrāfiju laboratorija – HP Photosmart A646

Aizrautīgi fotografētāji reizēm pasūkstījušies, ka labprāt gribētu digitālās kameras attēlus pārvērst papīra bildēs mājās, taču negrib maksāt par lielajiem printeriem un dārgām krāsu kasetnēm. Ja pirms pāris gadiem taupīgajiem nācās samierināties ar fotosalonu pakalpojumiem, tad tagad arī viņiem sagatavots pietiekami plašs piedāvājums. Viens no jaunākajiem pienesumiem tajā ir _Hewlett-Packard _kompaktais tintes printeris Photosmart A646.

Aptuveni simts latus vērtā drukāšanas ierīce vizuāli atgādina apgleznotu radioaparātu, vismaz darbam nesagatavotā stāvoklī. Tas ir mazs, viegls un ļoti vienkāršs – ar augšup paceļamu skārienjūtīgu ekrānu un izlokāmu rokturi. Ne velti ražotāji uzsver, ka viena no galvenajām mērķauditorijām ir sievietes. Tādēļ arī piestrādāts pie dizaina.

Var iztikt bez datora

Sagatavošana darbam aizņem ne vairāk kā pusminūti. Pievienojam strāvai, ieliekam fotopapīru un vai nu pieslēdzam datoram, vai arī uzreiz ievietojam USB, SD vai XD-Picture atmiņas karti. No datora signālu var saņemt gan caur vadu, gan ar Bluetooth vai WiFi bezvadu raidītāja palīdzību. Bluetooth izmantošana gan nav labākā izvēle, jo informācijas pārraidīšana šķiet pārāk ilga.

Visa vadība notiek 3,45 collu skārienjūtīgajā ekrānā un ar pieskārienu sajūtošajiem taustiņiem tā abās pusēs. Šeit varat aplūkot attēlus, pielabot, izgreznot ar rāmjiem vai citiem zīmētiem elementiem un tekstiem, vai arī piešķirt dažādus efektus. Pavisam pieejamas 30 rediģēšanas un uzlabošanas iespējas. Printeris piedāvā arī sarkano acu noņemšanas režīmu, kas darbojas visnotaļ efektīvi. Grupu fotogrāfijās gan reizēm paliek pa kādam sarkanam punktam, un arī ar dzīvnieku redzokļu spīdumu A646 tiek galā ar grūtībām, bet kopumā fotokameras kļūmes tiek izlabotas.

Ņemot vērā, ka printeris ir tik mazs un viegli pārnēsājams, turklāt darbināms bez tiešas datora iedarbības, varētu vēlēties, lai to varētu lietot arī bez pieslēgšanas strāvai. Diemžēl ražotāji nav padomājuši par akumulatora ievietošanu. Aizmirsts arī par Canon SLR kameru lietotājiem, kuri izmanto CompactFlash atmiņas kartes. Tām šajā printerī nav vietas un nākas izlīdzēties ar datora starpniecību.

A646 paredzēts tikai un vienīgi fotogrāfiju drukāšanai, tādēļ nelolojiet cerības, ka ar to varēs izprintēt kādu referātu. Tomēr tas ir daudzpusīgāks par vairākumu konkurentu, jo spēj apdrukāt gan 10x15, gan 13x18 centimetru izmēra fotopapīru. Tas prot uzklāt uz papīra pat 10x30 cm panorāmas skatu.

Padzisušas krāsas

Tiesa, bilžu izgatavošana nav ātra. Labākajā kvalitātē A646 vienu 10x15 cm fotogrāfiju rada aptuveni pusotrā minūtē. Ja izmantosiet ekonomisko režīmu, būs mazliet ātrāk, taču albuma bildēm šo iespēju nevajadzētu izvēlēties. Tā kā šis HP printeris lieto vienu trīskrāsu kasetni, krāsas nav tik spilgtas, izteiktas kā lielajiem trīs un piecu kasetņu printeriem. Ja noliekam blakus A646 un šīs pašas kompānijas ražotā Photosmart Premium izdrukas, tad atšķirība ir acīmredzama. A646 drukātās bildes ir blāvākas un toņu nianses, piemēram, mākoņos vai ūdenī, ir nemanāmākas. Rodas iespaids, ka visi vienas krāsas toņi sapludināti vienā – aritmētiski vidējā.

Ja drukājam labākajā režīmā, tad ar vienu kasetni pietiek aptuveni 40, varbūt mazliet vairāk 10x15 cm bildēm. Šeit nu ir vērts ķerties pie aprēķiniem, lai saprastu, vai šāds printeris vispār atmaksājas.

Viena HP 110 Tri-Colour tintes kasetne maksā ap 16 latiem. Ar to pietiek, lai izgatavotu 40 fotogrāfijas. Pieņemot, ka izmantosim salīdzinoši lētu fotopapīru par aptuveni četriem latiem 50 lapu pakā, viena attēla izgatavošanas izmaksas būs 48 santīmi. Uzpildot kasetni, izmaksas mazliet samazināsies, taču diez vai izdosies tās «nospiest» līdz 7-10 santīmiem, cik par vienu 10x15 cm attēlu prasa fotosaloni. Vēl arī jāpieskaita paša printera cena. No tā izriet, ka finansiāli izdevīgāk ir izmantot firmu pakalpojumus.

Bet ja vēlaties paši izskaistināt bildes, turklāt uzreiz apskatot rezultātu uz papīra, A646 varētu noderēt. Īsteniem fotomākslas baudītājiem ar to nepietiks, bet privātām vajadzībām noderēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

HP Photosmart A646

Stiprās puses

Vienkārša vadība krāsainā skārienjūtīgā displejā

Iespēja rediģēt attēlus un drukāt uz divu izmēru papīra

Trūkumi

Krāsas salīdzinoši blāvas

Augstas attēlu izgatavošanas izmaksas

Cena ap 100 Ls

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko