Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Labākie Kas notiek? dalībnieki svin uzvaru konkursā

Svinot laikraksta Diena konkursa devīto klašu skolēniem Kas notiek? uzvarētāju dienu Rīgā, piektdien 121 devītklasnieks viesojās Saeimas namā un pie Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa.

Jaunieši uzzināja daudz interesantu faktu par Saeimas darbu, gida pavadībā apmeklēja parlamenta sēžu zāli, Sarkano zāli un apskatīja citu valstu amatpersonu dāvinājumus Saeimai. Vēlāk visi devās uz Mākslas muzeju Rīgas birža, kur apskatīja pamatekspozīciju, bet tad - uz Melngalvju namu pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa.

Prezidents uzrunā jauniešiem uzsvēra, ka ir lieliski, ka daudzi jaunieši seko līdzi aktualitātēm un zina faktus, taču vēl svarīgāk ir saskatīt kopsakarības un analizēt notikumus. "Konkurss ir unikāla iespēja jums uzzināt kaut ko vairāk. Uzzināt par ārpolitiskiem un iekšpolitiskiem jautājumiem, interesēties vairāk par kultūru, zinātni, ekonomiku, tautsaimniecību, arī politiku. Bet pats galvenais, kas notiek šajā konkursā, ir tas, ka jums tomēr ir ne tik daudz būtiski zināt, kas notiek Latvijā un pasaulē, bet daudz būtiskāk ir iemācīties analizēt to, ko jūs esat izlasījuši un uzzinājuši, kritiski domāt un izdarīt secinājumus," teica Vējonis.

Savukārt laikraksta Diena galvenais redaktors Gatis Madžiņš uzsvēra, ka šogad konkursa jautājumu sarežģītības latiņa celta augstāk kā jebkad. "Ļoti svarīga ir kopsakarība starp zināšanām un to, kas jūs vēlāk būsiet dzīvē. Izglītība un zināšanas ir pamats visam, tāpēc paldies arī pedagogiem," viņš teica.

Konkursā šogad piedalījās 11 230 Latvijas skolu devītklasnieku. Konkurss jau otro gadu noritēja ar interaktīvu piesitienu: konkursa raidījums tika translēts tiešraidē visās Lattelecom televīzijas platformās - kanālā 360TV.

Konkurss ir laikraksta Diena tradīcija jau no 1999. gada, un tā būtība 16 gadu laikā nav mainījusies – devītklasnieki atbild uz 35 jautājumiem par gada laikā svarīgo politikā, sportā, kultūrā, Latvijā un pasaulē. Kā katru gadu - arī šogad tika noskaidrotas piecas zinošākās klases katrā reģionā, kā arī pieci individuālie uzvarētāji.

Vairāk par konkursa uzvarētāju svinībām lasiet pirmdienas, 30.novembra, avīzē Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi