Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Aplikācijas audiogrāmatu cienītājiem

Tā kā viedtālruņi ar ekrāna izmēru virs piecām collām vairs nav retums, ir tikai loģiski, ka daudzi lietotāji tos vēlas izmantot arī elektronisko grāmatu lasīšanai

Lielā lasītāju un arī autoru interese radījusi spēcīgu izstrādātāju un lietotāju kopienu, kas rada ne vien rīkus grāmatu lasīšanai, bet arī tiem, kas tās vēlas klausīties audioierakstā ceļā uz darbu, dodoties pastaigā vai jebkur citur. Daudzi rīki piedāvā iespēju ne vien patērēt, bet arī radīt un pārveidot, padarot saturu pieejamu ikvienam.

Audible ****

Ja nauda nav šķērslis un par kvalitatīvu grāmatu audioadaptāciju nav žēl maksāt, Audible, iespējams, ir labākā izvēle. Kā jau sagaidāms no Amazon milzu mašinērijas, kuras sastāvā darbojas Audible, aplikācijas un servisa pamatā ir visnotaļ bagāta izcili augstas kvalitātes datubāze, kurā pieejami vairāk nekā 150 000 darbu.

Lieliska funkcija ir iespēja noklausīties nelielu grāmatas priekšskatu, lai izlemtu, vai ir vērts to iegādāties. Diemžēl, nereģistrējoties servisā, pieejama tikai niecīga daļa visu servisā atrodamo priekšskatu. Lielākā vilšanās ir vāji izstrādātais meklēšanas serviss un satura iegādāšanās iespēja – abas svarīgākās funkcijas teju pilnībā tiek uzticētas aplikācijā atveramai Audible tīmekļa vietnes mobilajai versijai, kas ir ne vien neparocīga, bet dažkārt arī tracinoši lēna. Ja vēlaties pārlūkot savu audiogrāmatu bibliotēku, pieejams saraksts vai meklēšana, kas ar papildu funkcionalitāti un filtrēšanas iespējām neizceļas.

Pozitīvi vērtējams fakts, ka, reģistrējoties servisam Audible, jums piešķirs iespēju bez maksas lejupielādēt vienu jūsu izvēlēto audiogrāmatu, tiesa, par šo ieguvumu nāksies maksāt ar savu e-pasta adresi un profila pamatinformāciju.

LibriVox *****

LibriVox – atšķirībā no iepriekš apskatītā Audible – ir ne vien mazāk pazīstams, bet arī krietni vien zemākas kvalitātes produkts – zemākas kvalitātes nevis servisa izstrādes, bet audioierakstu kvalitātes ziņā. Taču, ja, noklausoties pirmos darbus, atklājat, ka kvalitātes līmenis jūs apmierina, šis ir nudien teicams rīks, kas sniegs pieeju neticami plašai brīvpieejas audiogrāmatu bibliotēkai, kurā atradīsiet tūkstošiem literatūras šedevru – sākot ar Šekspīru un beidzot ar Džeku Londonu un Marku Tvenu. Visas grāmatas pieejamas bez maksas, un tās varēsiet klausīties, arī servisā nereģistrējoties.

LibriVox ir ievērojami funkcionālāka par Audible un piedāvā plašu filtrēšanas un meklēšanas iespēju klāstu – pieejami gan izvēršami autoru saraksti, gan darbu atlase pēc žanra vai lietotāju novērtējumu ģenerētā topa.

Svarīgi minēt arī to, ka LibriVox ir nekomerciāls projekts, kurā grāmatas ierunā nevis profesionāļi, bet brīvprātīgie no visas pasaules – ja jūtat, ka tas ir pa spēkam arī jums, šis noteikti ir serviss, ko vērts ne vien izmantot, bet tajā arī piedalīties.

Audiobooks ***

Audiobooks ir viena no populārākajām iPhone lietotāju audiogrāmatu aplikācijām, un tam ir pamatots iemesls – tā ir vienkārši lietojama, vizuāli pievilcīga un pārdomāta. Turklāt tā apvieno labāko no abām pasaulēm – šeit atrodama vairāk nekā 5500 darbu datubāze, kas pieejama bez maksas, un tai ir aizvien augoša augstas kvalitātes, profesionāļu ierunātu audiogrāmatu kolekcija, kas pieejama maksājošiem lietotājiem. Viena no izstrādātākajām funkcijām ir grāmatu filtrēšanas un meklēšanas iestatījumi, kas ļauj sarindot grāmatas pēc autora, datuma, grāmatas ieraksta garuma un pat tāda parametra kā grāmatas ieraksta kvalitāte – profesionāla vai amatieru. Atskaņošanas panelī atainojas atskaņošanas ilgums, nodaļas nosaukums un statistika – cik procentu ieraksta jau atskaņoti –, kā arī iespēja grāmatu pārtīt 30 sekundes uz priekšu vai atpakaļ, ja atsākat klausīties pēc pārtraukuma. Diemžēl kopējais bibliotēkas apmērs atpaliek ne vien no lielākajiem tirgus spēlētājiem, bet arī tādiem atvērtā tipa produktiem kā LibriVox, tāpēc, ja kvalitatīvs dizains un meklēšanas funkcionalitāte nav jūsu primārās vajadzības, iespējams, prātīgāk izvēlēties kādu alternatīvu. 

Top komentāri

Derglis
D
Nu, šoreiz ir iznācis kaut kas tāds, ko jau diezgan droši var saukt par analītisku vērtējumu. Līdz kārtīgam apskatam vēl patālu, bet to ierobežo arī raksta apjoms. Konkrētā tēma mani ne sevišķi interesē, bet tomēr izlasīju ar patiku. Ja autors turpinās progresēt, no viņa var izkūņoties tīri labs tehnoloģiju žurnālists.
vox populi
v
Kam tagad interesē kaut kādi voxi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja