Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Izdota grāmata par komponistu Mārtiņu Braunu

Izdevniecībā Upe tuviem un tāliem nākusi klājā sarunu grāmata ar komponistu Mārtiņu Braunu Saule. Mārtiņš. Daugava, informēja izdevniecības pārstāve Iveta Mielava.

Latviešu komponists un taustiņinstrumentālists Mārtiņš Brauns ir viens no savas paaudzes spilgtākajiem profesionāļiem. Viņš sacerējis gan populāro mūziku (no 1978. līdz 1986. gadam rokgrupas Sīpoli vadītājs), gan radījis darbus korim, gan mūziku teātra izrādēm un kino (kopš 1986. gada Latvijas Kinematogrāfistu savienības biedrs, vairākkārtējs Lielā Kristapa balvas laureāts).

Mārtiņš sacerējis vairākus skaņdarbus, kas tikuši atskaņoti Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos, bet himniskā Saule. Pērkons. Daugava izsoļojusi tālu pasaulē. Viss iepriekš uzskaitītais devis iemeslu sarunu grāmatas izdošanai. Sarunās ar publicistu Otto Ozolu, kas ierakstītas teju gada garumā, Mārtiņš ar mums dalās savas dzīves svarīgākajās epizodēs, caur kurām varam iepazīties ne tikai ar spožu un asprātīgu stāstnieku, bet noķert arī kādu vispārcilvēcisku un filozofisku atziņu:

„Nezinu, kas no manas mūzikas skanēs pēc manis. Varbūt kaut kas kādu laiku skanēs, bet domāju, ka tādu mūžības gabalu man nav. Pēc loģiskās likumsakarības ķēdītes viss izdarītais neatgriezeniski iet izplatībā un dod savas sekas. To nevar apturēt. Labie darbi un sliktie – viņi ir neapturami. Vienīgā cerība tev kā avotam, kas pasaulē radījis kaut ko negatīvu, ir uz Jēzu Kristu jeb mīlestību, ja nu ir. Ja nav, tad mums glābiņa vispār nav”

Apjomīgo sarunu ierakstu materiālu izrediģējusi, atlasījusi būtiskāko un sakārtojusi brīnišķīgā latviešu valodas zinātāja Gundega Blumberga.

Tā kā Mārtiņš Brauns nekad nav krājis savas bildes vai kā citādi aizrāvies ar savas radošās darbības dokumentēšanu, īsts atradums darba veidotājiem ir Ata Ieviņa uzņemtās fotogrāfijas, ar kurām  papildināts teksts.

Grāmata izdota, pateicoties Biļešu Paradīzes atbalstam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Izdots rakstu krājums Dekoloniālās ekoloģijas

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) izdod rakstu krājumu Dekoloniālās ekoloģijas, kurā apkopoti mākslinieciski pētījumi par šodien kritiskiem ekoloģijas un sociālpolitisko pārmaiņu jautā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja