Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izdots Ērlenna Lū komikss bērniem Kurš sasēdēja brūno sieru?

Bērnu grāmatu izdevniecībā Liels un mazs iznāk Ērlenna Lū un Kima Jorteija komikss par norvēģu iecienīto brūno sieru. To no norvēģu valodas tulkojusi Jolanta Pētersone. Grāmatas adresāts ir pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērni

Ērlenns Lū un Kims Jorteijs, kas ir vieni no ievērojamākajiem norvēģu autoriem, radījuši asprātīgu detektīvstāstu par norvēģu iecienīto brūno sieru. Karalis uzaicina uz pili pasaulē labāko brūno sieru. Vilcienā atklājas, ka uz siera parādījušies dibena nospiedumi. Karaļa brūnais siers ir sasēdēts! Tiek izsaukts Flufenberga kungs, pasaulē labākais detektīvs, kurš ātri aptver, ka dibenbandīts joprojām atrodas vilcienā. Var sākties aizraujošs dibentrilleris. Autori iedvesmojušies no Agatas Kristi romāna Slepkavība Austrumu ekspresī.

Ērlenns Lū dzimis 1969. gadā Tronheimā. Pirms kļūšanas par vienu no iemīļotākajiem un populārākajiem autoriem Norvēģijā viņš studēja folkloru, kinozinātni un literatūru. Viņa debijas romāns iznāca 1993. gadā. Trīs Ērlenna Lū romāni pieaugušajiem – Naivi. Super, Doplers un Mulejs – izdoti arī latviešu valodā. Viņš ir ražīgs autors un izdod grāmatas gan pieaugušajiem, gan bērniem. Liels un mazs latviski izdevis viņa grāmatas par Kurtu (Kurts četrās grāmatas, 2009), kas guva lielus panākumus un tika uzvestas arī teātrī. Rakstnieka grāmatas līdz šim izdotas trīsdesmit deviņās valstīs.

Kims Jorteijs (1973) ir norvēģu elektroniskās mūzikas pārstāvis, grafikas dizainers, ilustrators, filmu režisors un rakstnieks. Tāpat kā Ērlenns Lū, arī Jorteijs dzimis Tronheimā, studējis Tronheimas Mākslas akadēmijā un Dānijas Karaliskajā Mākslas akadēmijā Kopenhāgenā.

Jolanta Pētersone (1978) tulko no norvēģu, zviedru un krievu valodas. Latvijas Kultūras akadēmijā viņa studējusi Latvijas un Norvēģijas starpkultūru sakarus un kultūras teoriju, norvēģu valodas zināšanas guvusi arī Bergenas Universitātes kursos. Tulkotāja aktīvi seko līdzi norvēģu bērnu literatūras jaunumiem. Ļoti veiksmīga bijusi sadarbība ar izdevniecību „Liels un mazs”, iesakot un īstenojot vairākus norvēģu bērnu literatūras tulkojumus.

Grāmatas Kurš sasēdēja brūno sieru? izdošana ir daļa no izdevniecības īstenotā projekta Bērnu Eiropa, kas saņēmis atbalstu Eiropas Savienības programmā Radošā Eiropa. Šajā projektā latviešu valodā tiks tulkotas un izdotas piecpadsmit grāmatas, savukārt Jura Kronberga dzejoļu krājums Mākoņu grāmata ar Anetes Meleces ilustrācijām tiks tulkots un izdots spāņu valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja