Leģendārās Minjonas vārdu zina katra saimniece, kuras rokās kaut reizi nonākušas Latvijas laikā izdotās pavāru grāmatas. Par Minjonas milzīgo popularitāti liecina fakts, ka Minjonas pavārniecības māksla 1921. gadā piedzīvoja četrus paildinātus izdevumus.Grāmatā Minjonas pavārniecības māksla ir atrodams viss, kas vien attiecas uz gatavošanas mākslu, arī skaidrojums par vielu ķīmisko sastāvu un iedarbību uz cilvēka organismu, pamācības par produktu pirmapstrādi, ieteikumi augļu, dārzeņu un sēņu kaltēšanai un marinēšanai, gaļas sālīšanai un žāvēšanai, padomi, kā saglābt sabojātu ēdienu.Par to, cik nozīmīga ēst gatavošana ir bijusi 20. gs. sākumā, liecina grāmatas sastādītājas, Minjonas, teiktais: "Pavārniecības māksla tikai tad var tuvoties savam īstajam mērķim, kad tā savienojas ar zinātni, jo mūsu spēks, spirgtums un svaigums, omulības sajūta ir saistīta ar to, ko mēs ēdam." Minjona, īstajā vārdā Hermīne Zālīte, bija literāte un publiciste. Viņa strādājusi par vācu valodas mājskolotāju Pēterburgā, tur iepazinusies ar ievērojamiem tālaika latviešu kultūras darbiniekiem Andreju Stērsti, Vensku Edvardu un citiem. Hermīne Zālīte bijusi sava vīra Pētera Zālītes vadīto izdevumu Mājas Viesis (no 1893), Mājas Viesa Mēnešraksts (no 1895) un Dienas Lapa (no 1898) līdzstrādniece. Viņa rūpējusies par izdevumu ilustratīvo noformējumu, izvēlējusies ilustrācijas un tās komentējusi.Tāpat arr pseidonīmu Minjona Hermīne Zālīte sarakstījusi grāmatas Mājsaimniecība un pavāru māksla (1927) un Pavārniecības māksla (1927).Minjonas pavārniecības māksla izdota sērijā Latvijas kulinārais mantojums, kurā apkopota latviešu kulinārijas māksla jau no pagājušā gadsimta sākuma un kas joprojām ir svarīga arī mūsu kultūras sastāvdaļa. Visās sērijas grāmatās tiek saglabāts sulīgais, vecmodīgais valodas stils. Tāpat katrā grāmatā ir ielikta grāmatzīme ar tilpuma un masas attiecībām un senajās pavārgrāmatās minētajām mērvienībām.
Iznākusi grāmata Minjonas pavārniecības māksla
Apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā pēc 1921. gada izdevuma sagatavoto grāmatu Minjonas pavārniecības māksla, kurā iekļautas 1837 receptes latviešu ēdieniem un arī cittautu pavārmākslas šedevriem. Neraugoties uz to, ka grāmata izdota pirms vairāk nekā 90 gadiem, tā ir mūsdienīga un pielietojama ikdienā, kā arī grāmata kalpo kā aizraujoša lasāmviela.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.