Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas delegācija dodas uz Londonas grāmatu tirgu

Laikā no 12. līdz 14. martam norisināsies Londonas grāmatu tirgus (The London Book Fair), kurā sesto gadu pēc kārtas ar nacionālo stendu tiks pārstāvēta arī Latvijas literatūras nozare, informēja platformas Latvian Literature pārstāvji.

Latvijas delegāciju Londonā veidos pārstāvji no platformas Latvian Literature, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA), izdevniecībām Jāņa Rozes apgāds, Pētergailis un Liels un mazs, kā arī tipogrāfijām Dardedze, Jelgavas tipogrāfija un Veiters. Uz Londonu devušies arī žurnālisti no Latvijas Radio un portāla Delfi.

Latvijas programmas Lielbritānijā atklāšana notiek šodien, 11. martā ar pieņemšanu Daugavas Vanagu fonda kultūras centrā. Pieņemšanā uzstāsies Lielbritānijas un Latvijas (Ausma Perons, Elvīra Bloma, Lauris Veips un Raimonds Ķirķis) dzejnieki, kuri tikko piedalījās atdzejas darbnīcā, kas sadarbībā ar British Council Lielbritānijā tika organizēta Rīgā.

Londonas grāmatu tirgū 12. martā plkst. 11:30 norisināsies seminārs Uzlecošās zvaigznes: bērnu autori un ilustratori no Baltijas, kurā piedalīsies starptautiski atzītā grāmatu ilustratore Elīna Brasliņa.

13. martā plkst. 14:30 notiks seminārs Sievietes izdevējdarbībā: viedokļi no Baltijas un Lielbritānijas, kurā piedalīsies izdevniecības Zvaigznes ABC vadītāja Vija Kilbloka. 13. martā plkst. 17 visu trīs Baltijas valstu stendos norisināsies pieņemšana. 14. martā plkst. 13 tiek organizēts seminārs Literatūra tulkojumā: Baltijas grāmatas Lielbritānijā, kurā diskutēs Lielbritānijas izdevēji, kas izdevuši Baltijas literatūras tulkojumus angļu valodā.

Latvijas nacionālajā stendā (5D135c), kura uzbūvi nodrošina LIAA, tiks turpinātas literatūras eksporta kampaņas #iamintrovert aktivitātes. Šogad apmeklētājiem tiks sniegta iespēja atpūtināt ausis no tirgus trokšņa kosmiskās noskaņās veidotajā klusuma telpā ar pilnīgu skaņas izolāciju, kam dots nosaukums The Silent Space.

Jau vēstīts, ka pagājušajā gadā Latvija kopā ar Lietuvu un Igauniju bija Londonas grāmatu tirgus viesu valstis, kas bija viens no Latvijas simtgades svinību nozīmīgākajiem starptautiskajiem notikumiem. Mērķis dalībai tirgū ir attīstīt Latvijas literatūras nozares eksportu Lielbritānijā un citās pasaules valstīs. Latvijas dalību Londonas grāmatu tirgū nodrošina platforma Latvian Literature ar LIAA un Latvijas Kultūras ministrijas atbalstu.

Pēc dalības Londonas grāmatu tirgū Latvija laikā no 21. līdz 24. martam ar nacionālo stendu tiks pārstāvēta Leipcigas grāmatu tirgū (Leipziger Buchmesse), kura ietvaros norisināsies arī dzejnieka Arvja Vigula grāmatas prezentācija. No 1. līdz 4. aprīlim Latvija ar nacionālo stendu piedalīsies arī Boloņas Bērnu grāmatu tirgū (La fiera del libro per ragazzi).

Plašāku informāciju par Latvijas autoru, tulkotāju un ilustratoru dalību starptautiskos pasākumos var uzzināt: http://latvianliterature.lv/en/events-programme.

Top komentāri

jā, esam vareni
j
Delegācijas sastāvs diženi pulcīgs.
VVZ
V
Jā- bez LIAA parazītiem- tūristiem nu nekādi! Bezjēdzīgs tūrisms par valsts naudu. Privātfirmas lai brauc un dara, bet LIAA tur nav ko darīt!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja